avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contributie pensie

Buna ziua,
Sotul meu a fost angajat cu carte de munca pana in aprilie 2012, contribuind la fondul de pensii(de stat) 29 ani si 7 luni. De atunci nu a mai reusit sa se angajeze.
Putem plati noi cele 5 luni ramase pentru a intregi un stagiu de cotizatie de 30 ani.
Daca da, cat ar trebui sa platim si unde? Mentionez ca in acest moment nu are nici un venit si dorim depunerea dosarului de pensie intrucat se afla in incacapacitate de munca.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: luminita_carmen , utilizator 08:45, 9 Octombrie 2012
Care este data nasterii sotului?
Buna ziua,
Scuzati-mi intarzierea raspunsului,data nasterii :24.06.1964
1. Pentru un barbat nascut in iunie 1964 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. La varsta de 65 de ani, in iunie 2029, poate solicita pensie pentru limita de varsta.

3. Poate beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani, in iunie 2024, daca va avea un stagiu de cotizare de 35 de ani.

4. - Pentru cei 5 ani si 7 luni (cat ii mai trebuie pana la 35 de ani) poate incheia un contract de asigurare cu Casa de Pensii.
- Contributia minima lunara, pentru anul 2012, este de 232 lei.
Multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Vechime si pensionare marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziu.O persoana de sex masculin nascuta in data de 19.01.1964,care a inceput sa lucreze din 07.01.1982 si pina in prezent ,fara a avea intreruperi ,cita ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)