avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenajare pod bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenajare pod bloc

Buna ziua,

As dori sa amenajez podul invechit al blocului in care locuiesc. Acesta deocamdata este "la comun", dar nu a prea fost folosit, iar acum nimeni nu'l mai foloseste de 20 de ani.. Locuiesc la ultimul etaj si as vrea sa amenajez(sa compartimentez o "boxa") doar pe suprafata de deasupra, coresp. apartamentului meu, pentru a putea fi folosit ca spatiu de depozitare, flori, etc.
Inteleg ca are de'a'face cu art.11 alin.1 din Legea nr.50/1990 dar nefiind specialist in domeniul juridic, as dori putin ajutor din partea dvs. :">

Intrebarile:
- am nevoie de acordul tuturor vecinilor pentru asta (avand in vedere ca unii sunt plecati in tari straine, altii nu mai exista, iar altii sunt rau-voitori) ?
- am nevoie de autorizatia de constructie in cazul in care voi schimba tiglele cu placi de policarbonat transparent (pentru a folosi util lumina solara)?
- ce avize mai sunt necesare si care ar fi costurile pt. aceste acte? Unde gasesc informatiile necesare (La Primarie, la Notar, pe Google) ?

Va multumesc. :">
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:22, 24 Ianuarie 2012
Daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, va trebuie acordul vecinilor de la ultimul etaj si acordul comitetului executiv care va face un contract de inchiriere in baza caruia dv. sa platiti o chirie asociatiei de proprietari. Cuantumul este negociabil.
Cat priveste acoperisul, aceasta modificare nu trebuie sa schimbe aspectul initial, altfel ati avea nevoie de un aviz de urbanism de la primarie.
1-Avand in vedere ca spatiul pe care intentionati sa il folositi reprezinta parte comuna,
asupra careia au drept toti proprietarii,schimbarea destinatiei spatiilor se realizeaza in conformitate cu prevederile legii nr 170/2010
2-Deoarece nu ati precizat concret in ce consta "amenajarea podului invechit",respectiv ce modificari/imbunatatiri intentionati sa executati nu se poate da un raspuns privitor la costuri
Pentru a preintampina suspiciuni,dispute,se impune ca atata preluarea spatiului cat si eventuale interventii asupra acestuia sa le realizati numai cu respectarea normelor in domeniu
Informatii referitor la avizr puteti obtine de la serviciul specializat din primarie,referitor la costuri la unitate specializata
@Ynocentta :angry:
A n-spea oara va aduc aminte ca Legea 170/2010 se refera la instrainare = vanzare, nu la inchiriere.
Renuntati sa mai pomeniti de aceasta lege!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea unui pod de la un bloc pentru locuinta csikicsaba csikicsaba Locuiesc intr-un bloc cu acoperis din tigla la ultimul etaj si sunt interesat sa beneficiez de spatiul care se afla deasupra mea pentru a amenaja 2 camere. Nu ... (vezi toată discuția)
Podul locuibil... Alexysstrago Alexysstrago Buna seara, Numele meu este Alex si m-ar interesa mai multe detalii referitoare la podul locuibil.. Mai exact este vorba despre apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)