avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Podul Locuibil...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Podul Locuibil...

Buna seara,
Numele meu este Alex si m-ar interesa mai multe detalii referitoare la podul locuibil..
Mai exact este vorba despre apartamentul in care locuiesc intr-un bloc de 4 etaje situandu-ma la ultimul etaj iar blocul din constructie lui are pod unde ma gandesc sa ma extind.
Intrebarea mea este celor care stiu mai bine, de ce acte am nevoie pentru a putea sa ma apuc de amenajare si ce autorizatii am nevoie implicit pasii pe care tre' sa-i urmaresc pentru a reusii sa ma pot extinde deasupra apartamentului meu..?
Tin sa mentionez ca intrarea in pod se face prin uscatorul etajului, din constructie si nu incomodez pe nimeni daca reusesc sa ma pot extinde in pod..
Chiar nu stiu legal ce pasi tre sa urmez si cum sa procedez si sincer m-ar ajuta foarte mult sa reusesc tinand cont de cei 4 membrii ai familiei mele.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:30, 26 Februarie 2010
Proprietatea comuna la bloc este reglementata de Legea 230/2007. Podul este proprietate comuna a tuturor proprietarilor din bloc. Pentru a deveni proprietar asupra acestuia va trebuie hotararea asociatiei de proprietari sau a proprietarilor prin care sunt de acord cu schimbarea destinatiei podului (in spatiu locativ) si cu transmiterea dreptului de proprietate catre dvs.
iata inca o dovada ca nu cunoasteti legislatia actuala in materie de asociatii de proprietari ... legea 230 si hg 1588 NU PERMITE transmiterea dreptului de proprietate din partile comune intr-una particulara decit prin inchiriere/concesiune/etc
Puteti fi mai explicita daca va rog..?
Chiar ma intereseaza detalii si poate imi puteti fi de ajutor.

Va multumesc
Aveti descrisa o procedura pentru un astfel de act in topicul de aici >> www.avocatnet.ro/content/for...

Si uscatoriile sunt parte comuna deci puteti face analogia.
Mai puteti folosi si functia de Cautare(dreapta-sus) si pentru alte cazuri discutate.
Pe mine ma intereseaza podul, deasupra apartamentului meu, nu uscatorul etajului...doar am specificat pe unde se intra acum in pod, dar pot sa-mi fac intrare si prin casa.
Ma interesau pasii pe care tre' sa-i urmez pentru a reusii sa ma extind.


Va multumesc

Alte discuții în legătură

Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Problema legata de uscatorul de pe etaj din scara de bloc mihaela n. mihaela n. Buna ziua. Numele meu este Mihaela si am rugamintea sa ma ajutati cum sa actionez in urmatoarea situatie: sunt locatar intr-un bloc cu 15 apartamente si acum ... (vezi toată discuția)