avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Podul Locuibil...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Podul Locuibil...

Buna seara,
Numele meu este Alex si m-ar interesa mai multe detalii referitoare la podul locuibil..
Mai exact este vorba despre apartamentul in care locuiesc intr-un bloc de 4 etaje situandu-ma la ultimul etaj iar blocul din constructie lui are pod unde ma gandesc sa ma extind.
Intrebarea mea este celor care stiu mai bine, de ce acte am nevoie pentru a putea sa ma apuc de amenajare si ce autorizatii am nevoie implicit pasii pe care tre' sa-i urmaresc pentru a reusii sa ma pot extinde deasupra apartamentului meu..?
Tin sa mentionez ca intrarea in pod se face prin uscatorul etajului, din constructie si nu incomodez pe nimeni daca reusesc sa ma pot extinde in pod..
Chiar nu stiu legal ce pasi tre sa urmez si cum sa procedez si sincer m-ar ajuta foarte mult sa reusesc tinand cont de cei 4 membrii ai familiei mele.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:30, 26 Februarie 2010
Nu puteti sa va faceti o asemenea lucrare daca spatiile respective nu sunt in proprietatea Dv. exclusiva, iar pentru spargerea peretilor de rezistenta va trebuie autorizatie de constructie.
Podul care este deja construit este in proprietatea comuna si fiecare proprietar de apartament este proprietar a unei cote din acel pod. Asa ca acest pod poate fi folosit conform legii ca si o uscatorie, o boxa, etc.
Cumpararea acestui spatiu comun nu este prevazuta in legislatie, asa cum s-a precizat.
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari poate decide asupra modului de folosire a spatiilor comune, cu acordul proprietarilor direct invecinati.
Faceti o cerere la asociatie si solicitati spre folosinta acest pod. Discutati cu presedintele asociatiei si solicitati acordul vecinilor de la ultimul etaj. Oferiti un pret lunar pentru a inchiria (unul pana la 10 ani) sau a concesiona (10 - 49 ani) acest pod.
In contract se precizeaza ca o sa folositi spatiul pentru familia dv, ca nu faceti modificari exterioare, nu generati consumuri suplimentare, etc.
Dupa perfectarea acestui contract puteti sa-l amenajati in interior. Eventualele utilitati, instalatii le trageti din apartamentul actual cu conditia ca acolo sa fie totul contorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Problema legata de uscatorul de pe etaj din scara de bloc mihaela n. mihaela n. Buna ziua. Numele meu este Mihaela si am rugamintea sa ma ajutati cum sa actionez in urmatoarea situatie: sunt locatar intr-un bloc cu 15 apartamente si acum ... (vezi toată discuția)