avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul cuantum indemnizatie maternitate - venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul cuantum indemnizatie maternitate - venituri obtinute din drepturi de autor

Buna ziua,
Am lucrat ca traducator, in baza unor contracte de drepturi de autor. In septembrie 2011 am intrat in concediu de maternitate, platit direct de CASMB. Mi s-a calculat indemnizatia pe baza deciziei de impunere pe anul 2010, urmand, zic eu, a mi se recalcula anul acesta, pe baza deciziei de impunere pe 2011. Problema mea este urmatoarea: am tot facut si refacut calculele, insa mie nu-mi da deloc aceeasi suma ca cea platita de CASMB. Din ce am inteles eu, din castigul net care imi apare pe decizia de impunere, ei mi-au scazut impozitul pe venit si abia apoi au impartit la numarul de zile lucrate cele 6 luni anterioare nasterii copilului, pentru a obtine baza de calcul. Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine daca acesta este modul corect de calcul si sa-mi spuneti care ar fi temeiul juridic. Nu reusesc deloc sa ma inteleg cu cei de la CASMB si ma tem ca la fel vor proceda si la recalculare.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului este corecta? ciurte amelia ciurte amelia Buna.in prezent sunt in concediu pentru ingrijirea copilului,copilul meu s-a nascut in 24 aprilie 2009.am fost angajata la o institutie cu carte de munca fara ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de maternitate pentru pfa undeadd undeadd Buna ziua! As dori ajutorul dvs. Am anumite nelamuriri legate de concediul de maternitate pentru PFA , respectiv de calculul acestuia. Lucrez ca PFA pe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu indemnizatie cresterea copilului MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, Sper sa expun cat mai clar problema cu care ma confrunt. Eu voi naste un copil la inceputul lui august, deci in aprox 2 luni, iar sotul meu ... (vezi toată discuția)