avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului este corecta?

Buna.in prezent sunt in concediu pentru ingrijirea copilului,copilul meu s-a nascut in 24 aprilie 2009.am fost angajata la o institutie cu carte de munca fara intrerupere din 2004, in acelasi timp am avut si autorizatie PFA(comert)am platit impozit 16%din venit, pana in data de 24 .04.2009 pt .PFA data la care am intrerupt activitatea la PFA, fiind inregistrata la registrul comertului .
am beneficiat de concediu prenatal in perioada 01.03.2009-24.04.2009 de la instituria unde am fost angajata cu carte de munca ,dar in aceasta periada activitate la PFA nu a fost intrerupta
- de la institutie mi s-a luat in calcul ultimele 12 luni
-de la PFA s-a procedat astlel :venitul net realizat in 2008 de 13004 s-a impartit la 12 ,iar in calcul s-au luat 8 luni(ii normal asta am inteles),ce nu mi se pare normal este faptul ca in 2009 am realiza un venit net de 26317 care s-a impartit la 4 luni si s-au luat in calcul doar 2 luni ianuarie si februarie .De ce 2 luni?raspunsul primit de la doamna care se ocupa de dosar a fost urmatorul :erati in incapacitate temporara de munca (concediul prenatal de la institutie).
Marea mea nelamurire ,este de ce ma suna doamna dupa un an sa imi spuna ca o sa mi se recalculeze indemnizatia ,,o sa se ia in calcul si cele 2 luni,ca au mai avut un caz ,care ia actionat in instanta si i s-a recalculat,, ,iar acuma canda ama fost sa mi se recalculeze imi spune ca asa erau modalitatile de calcul la vreme aceea
Va rog, frumos sa ma lamuriti cum sa procedez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adiavram , utilizator 19:10, 1 Noiembrie 2010
anul trecut ,in 2009, dupa ce s-a dat legea cu recalcularea indemnizatiei si acordarea a 85%din veniturile nete realizate,pina la jumatatea lunii februarie multe agentii nu stiau cum sa calculeze indemnizatiile deoarece primeau tot la 2 sapt. alte ordine.ulterior s-au lamurit lucrurile si s-au luat in calcul 12 luni anterioare nasterii copilului.daca copilul s-a nascut in aprilie ,luna aprilie nu s-a calculat ,ci s-a calculat luna anterioara nasterii copilului de doua ori. atunci dvs. aveti luate in calcul pt. anul 2008 lunile mai-decembrie adica 8 luni si pt. 2009 ian.,feb., si martie de 2 ori.la veniturile din activitati independente pt. ca in anul 2008 ati avut activitate tot anul fiscal s-au luat veniturile nete si s-au impartit la 12,rezultind o suma lunara ce a fost luata in calcul pt. lunile mai-dec..pt. anul 2009 deoarece ati intrerupt activitatea in luna a patra,veniturile s-au impartit la 4 luni si pt. lunile ian.,feb.,martie s-au luat in calcul sumele rezultate.aveti dreptate trebuia sa vi se ia in calcul si luna martie de 2 ori.dar nu uitati ca trebuie sa tineti cont si de faptul ca dvs. ati prezentat in aprilie decizie de impunere pt. plati anticipate pe 2009 si acum aveti obligatia sa va prezentati cu decizia de impunere finala pt. a vi se recalcula indemnizatia cu veniturile nete pt. anul 2009.
AM DEPUS DECIZIA DE IMPUNERE FINALA PE 2009 CU ACEEASI SUMA CA SI CEA ESTIMATIVA DAR DOAMNA NU VREA SA IMI RECALCULEZE DEOARECE SUSTINA CA NU AM CONTESTAT DECIZIA IN TERMEN
CE POT SA FAC?
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
ciurte amelia , utilizator
Aici, numai un avocat va poate raspunde ce sanse aveti.
atunci lamuriti-ma dumneavoastra va rog frumos cum sa procedez
va multumesc
1. Daca eram avocat, va spuneam. Uitati-va pe Consultanti.
2. Dar o sa va raspunda un coleg de forum,avocat.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil ivanc ivanc Va rog sa-mi spuneti daca am calculat bine? Am 6 luni salariu net 880 iar restul suma totala este 7771 si am adunat 5280+7771=13051 13051*0,85=11093 Suma ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, indemnizatie pentru cresterea copilului si cand te intorci la munca piticot21 piticot21 Buna ziua, Sunt insarcinata in 31 de saptamani si am inteles ca incepand cu saptamana 32 pot intra in concediu de maternitate, dar as dori sa merg la munca ... (vezi toată discuția)