Buna.in prezent sunt in concediu pentru ingrijirea copilului,copilul meu s-a nascut in 24 aprilie 2009.am fost angajata la o institutie cu carte de munca fara intrerupere din 2004, in acelasi timp am avut si autorizatie PFA(comert)am platit impozit 16%din venit, pana in data de 24 .04.2009 pt .PFA data la care am intrerupt activitatea la PFA, fiind inregistrata la registrul comertului .
am beneficiat de concediu prenatal in perioada 01.03.2009-24.04.2009 de la instituria unde am fost angajata cu carte de munca ,dar in aceasta periada activitate la PFA nu a fost intrerupta
- de la institutie mi s-a luat in calcul ultimele 12 luni
-de la PFA s-a procedat astlel :venitul net realizat in 2008 de 13004 s-a impartit la 12 ,iar in calcul s-au luat 8 luni(ii normal asta am inteles),ce nu mi se pare normal este faptul ca in 2009 am realiza un venit net de 26317 care s-a impartit la 4 luni si s-au luat in calcul doar 2 luni ianuarie si februarie .De ce 2 luni?raspunsul primit de la doamna care se ocupa de dosar a fost urmatorul :erati in incapacitate temporara de munca (concediul prenatal de la institutie).
Marea mea nelamurire ,este de ce ma suna doamna dupa un an sa imi spuna ca o sa mi se recalculeze indemnizatia ,,o sa se ia in calcul si cele 2 luni,ca au mai avut un caz ,care ia actionat in instanta si i s-a recalculat,, ,iar acuma canda ama fost sa mi se recalculeze imi spune ca asa erau modalitatile de calcul la vreme aceea
Va rog, frumos sa ma lamuriti cum sa procedez.
Va multumesc.
1. Inseamna ca pe perioada cat ati fost in concediu medical nu puteati avea venituri profesionale din alte surse.
2. Cel mai bine ar fi sa intrebati la Agentia de Prestatii Sociale care aproba dosarele pentru indemnizatia de CCC pana la 2 ani.
la calcularea indemnizatie pt CCC pana la 2 ani mi s-a calculat venitul pe ultimele 12 luni de la institutia unde am fost angajata cu carte de munca ,iar de la PF venitul net realizat pe 8 luni din 2008 si venitul net din 2009 s-a impartit la 4 luni si s-au luat in calcul 2 luni
Buna seara, am niste nelamuriri asemanatoare (doar ca mai multe:D), dupa plimbat in ultimele doua zile pe la administratia financiara, CJAS, primarie - am ramas cu urmatoarele intrebari:
Sunt pfa din 25 octombrie a.c. si angajata cu carte de munca pe perioada nedeterminata. in 15 feb intentionez sa intru in concediu prenatal, ultimele venituri le voi incasa in 10 februarie 2011 (si ca pfa si ca angajat). Intentionez sa suspend activitatea pe pfa din prima zi de concediu de maternitate.
1. ptr pfa: cum se va calcula suma pe care o voi primi in concediul de maternitate in urma veniturilor realizate - mai exact ce sume si pe ce luni se vor lua in considerare? ce acte trebuie sa duc si unde anume?
2. am inteles ca exista o limita maxima lunara care se ia in calcul pentru pfa la stabilirea sumei pe care o primeste in concediu de maternitate. imi puteti indica baza legala care stabileste aceste lucruri?
3. mai este valabil contractul colectiv de munca la nivel national - mai exact prevederile referitor la o indemnizatie bruta medie pe institutie in plus in timpul concediului de maternitate?
4. mi-ati putea indica o sursa on line care sa ma ajute sa estimez indemnizatia din concediul de maternitate si cea din CIC?
5. nu am carte de munca pe pfa. trebuie sa platesc cei 0,85% daca vreau sa mi se ia ulterior in calcul veniturile?