Buna.in prezent sunt in concediu pentru ingrijirea copilului,copilul meu s-a nascut in 24 aprilie 2009.am fost angajata la o institutie cu carte de munca fara intrerupere din 2004, in acelasi timp am avut si autorizatie PFA(comert)am platit impozit 16%din venit, pana in data de 24 .04.2009 pt .PFA data la care am intrerupt activitatea la PFA, fiind inregistrata la registrul comertului .
am beneficiat de concediu prenatal in perioada 01.03.2009-24.04.2009 de la instituria unde am fost angajata cu carte de munca ,dar in aceasta periada activitate la PFA nu a fost intrerupta
- de la institutie mi s-a luat in calcul ultimele 12 luni
-de la PFA s-a procedat astlel :venitul net realizat in 2008 de 13004 s-a impartit la 12 ,iar in calcul s-au luat 8 luni(ii normal asta am inteles),ce nu mi se pare normal este faptul ca in 2009 am realiza un venit net de 26317 care s-a impartit la 4 luni si s-au luat in calcul doar 2 luni ianuarie si februarie .De ce 2 luni?raspunsul primit de la doamna care se ocupa de dosar a fost urmatorul :erati in incapacitate temporara de munca (concediul prenatal de la institutie).
Marea mea nelamurire ,este de ce ma suna doamna dupa un an sa imi spuna ca o sa mi se recalculeze indemnizatia ,,o sa se ia in calcul si cele 2 luni,ca au mai avut un caz ,care ia actionat in instanta si i s-a recalculat,, ,iar acuma canda ama fost sa mi se recalculeze imi spune ca asa erau modalitatile de calcul la vreme aceea
Va rog, frumos sa ma lamuriti cum sa procedez.
Va multumesc.
Cei de la asistenta sociala mi-au spus ca trebuie sa suspend activitatea de traducator, odata cu sfarsitul concediului de maternitatea ( cele126 zile) si intarea in CCC. Intradevara mi-au indicat sa merg la Casa de Sanatate pentru precizari, asa cum spuneti si dvs. urmeaza sa merg luni sau mart.
Pana atunci domnule tudorvaleriu ,nu pot decat sa-mi exprim admiratia pentru motto_ul ales, pur si simplu imi da energie cand stau pe la cozile institutiilor cu pricina si vad cat de fascinati sunt unii angajati de munca si cum o mai admira ei, aproape 8 ore/zi...! zambesc, uneori in hohote, imi privesc burtica si-mi spun las' ca o sa fie bine...., admirabil acest Jerome K Jerome
Va tin la curent, multumesc inca odata !
Domnule tudorvaleriu ,sa rog frumos sa ma lamuriti daca se poate , inainte sa nasc am fost in concediu medical 2 luni de la institutia unde am lucrat cu carte de munca ,am avut si un PF comert care l-am inchis dupa ce am nascut 24.09.09 .pe perioada cat am fost in concediu medical cel 2 luni 01.03.09-24.04.09 nu mi s-a luat in calcul venitul de la PF,, deoarece eram in incapacitate temporara de munca ,, s-a aplicat corect legea ?
legea spune ceva de genul: Beneficiaza de indemnizatii de concediu de boala, persoanele angajate cu contract individual de munca daca au fost platite contributiile catre FUNNAS de 0.85%.Pe PFA aveti contract individual de munca?
Va rog sa precizati la ce anume nu s-a luat in calcul venitul din PFA: la calculul indemniuzatiei de concediu medical sau la calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.