avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru apel la 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru apel la 112

Buna.
Intrbarea mea este care sunt pasii de urmat in contestarea unei amenzi primite in cazul unui apel la 112.
Situatia este urmatoarea:
Eu lucrez in cadrul unui hotel, care pe timp de noapte nu are paza, doar bucatareasa si cu mine, eu fiind tot femeie. Intr-o noapte, in parcarea hotelului isi fac aparititia 4 camioane si o dubita, iar soferii acesora nu se cazeaza in hotel. Cu cateva zile in urma managerul imi spusese ca cei de la politie o informase ca in una din nopti , in parcarea hotelului nostru a avut loc o tranzactie de masini furate.
In acest context mi s-a parut suspecta stationarea acestor masini si am hotarat sa apelez 112 sa trimita pe cineva sa verifice. La telefon eu am mentionat tranzactia de masini din trecut tocmai pentru a avea un motiv intemeiat si a nu avea surprize ca aceasta amenda. Politista, cand a venit la constatare o tinea sus si tare ca eu am sesizat tranzactia de masini si ca trebuie sa ma amendeze pentru ca faptele nu s-au confirmat. Intrebarea mea este, se poate folosi in instanta inregistarea apelului de la 112? Fiindca eu am rugat sa trimita pe cineva in verificari pt. ca mi se parea suspecta stationarea acestor masini in ideea a cea ce se mai intamplase.
Va multumesc si astept sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Aeiou , utilizator 12:23, 5 Martie 2012
Din punct de vedere legal se poate amenda o persoana care alerteaza fara motiv organele de politie (Lg.61/1991)
Daca v-ati exprimat astfel cum relatati , nu cred ca exista astfel de posibilitate.
Daca totusi , veti fi sanctionata , desi pare putin probabil , aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal de cotraventie sa formulati plangere contraventionala la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
In acettsa situatie nedorita , solicitati sa fie pusa la dispozitia instantei inregistrarea apelului si audiati in calitate de martori persoana care mai era de fata cu dvs si pe managerul unitatii hoteliere
Va multumesc pentru rapiditatea in raspuns. Din pacate bucatareasa nu era prezenta, eram doar eu. In PV nu apare nimeni ca martor. Acest aspect poate atrage dupa sine nuliatea PV? Mentionez ca domnii politisti au legitimat si verificat soferii masinilor. Ei pot fi considerati martori? Repet , pe PV nu apare nici un martor si nici motivul pt care acesta lipseste.
Pentru acest demers de contestare am nevoi de avocat?
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Aeiou, utilizator
Dvs. ati semnat procesul verbal de contraventie ?
In cazul in care nu l-ati semnat , potrivit art. 19 alin. 1 din OG nr. 2/2001, fiind un inscris autentic actul constatator trebuie sa poarte alaturi de semnatura agentului constatator si semnatura contravenientului.

In trei situatii :

1. refuzul semnarii
2.lipsa contravenientului
3. imposibilitatea semnarii
Organul constatator are obligatia sa mentioneze o atare situatie speciala si sa ceara aportul cel putin al unui martor care sa confirme realitatea.
Martorul trebuie identificat in cuprinsul actului constatator si trebuie sa semneze actul.
Lipsa mentiunii privind martorul care sa confirme starea de fapt in cazul in care sa ateste prin semnatura sa ca , contravenientul nu semneaza procesul verbal poate atrage nulitatea absoluta a acestuia.
Am semnat PV, dar cu specificatia ca nu sunt de acord cu cele mentionate. Repet intrebarea: Voi avea nevoie de avocat daca fac contestatie?
Va multumesc!
Verificati consemnarile din procesul verbal sub aspectul cauzelor de nulitate prevazute de art.16,17 din OG nr.2/2001.
Este recomandabila discutarea cu un avocat asupra situatiei , eventual angajarea acestuia.

Alte discuții în legătură

Amenda la regimul circulatiei mihai6085 mihai6085 Un cetatean roman rezident in Franta a fost amendat deoarece ,,nu are asupra sa cartea de identitate\\".Respectivul care era sofer intr-un autoturism ... (vezi toată discuția)
Cum scap de o amenda de 10 mil pentru lipsa acte si vesta la scuter daylight daylight m.a oprit un politist pe motiv ca nu aveam vesta cand conduceam scuterul. se afla in miscare masina de politie si nu am avut timp sa ma dau repede jos de pe ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)