In cazul in care alegeti sa nu contestati un proces-verbal, trebuie sa stiti ca acesta
constituie titlu executoriu, fara nicio alta formalitate.
Contestatia unui proces-verbal se intocmeste in scris si se depune, alaturi de dosarul cauzei, la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, dupa cum se precizeaza in art. 31 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
Teoretic se poate contesta PV ,dar aspectul ca documentul nu este semnat de un martor nu constituie temei legal care eventual sa conduca la anularea PV
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor stabileste, la art. 17, ca un proces verbal de consideratie este anulat daca nu contine urmatoarele informatii:
prenumele si calitatea agentului constatator;
numele si prenumele contravenientului;
fapta savarsita de contravenient;
datei comiterii faptei;
semnatura agentului constatator.
Prin prisma exceptiei nulitatii absolute invocate, potrivit disp art. 19 alin. 1 din OG nr. 2/2001, fiind un inscris autentic actul constatator trebuie sa poarte alaturi de semnatura agentului constatator si semnatura contravenientului,element care exista in speta dvs
In trei situatii: refuzul semnarii, lipsa contravenientului si imposibilitatea semnarii, organul constatator are obligatia sa mentioneze o atare situatie speciala si sa ceara aportul cel putin al unui martor care sa confirme realitatea.
Aspectul ca dvs ati semnat PV acopera lipsa mentiunii privind martorul care sa confirme starea de fapt,martor care legal ar fi fost necesar numai in cazul in care contravenientul nu semneaza procesul verbal ,situatie care ar fi putut atrage nulitatea absoluta a acestuia.