Incepand din iulie 2012 voi beneficia de indemizatie copil pe o perioada de doi ani pentru ca am fost salariata in ultimele 12 luni. dar in acelasi timp in luna mai sau iunie 2012 va trebui sa ma autorizez ca pfa ca obligatie in urma depunerii unui dosar pt fonduri europene. Daca in cei doi ani voi avea activitate ca pfa atunci inceteaza plata indemnizatiei de crestere copil?
OUG nr.111/2010:
Art. 16 (2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (5) si (6) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:".
....
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
......
Asadar, daca pana la varsta de 1 an realizati venituri supuse impzitului pe venit plata indemnizatiei se suspenda .... per a contrarioa , dupa implinirea varstei de 1 an se poate realiza venituri supuse impzoitului pe venit fara a fi afectata plata indemnizatiei.
asa am citit si eu in lege dar nu stiam cum sa interpretez treaba asta cu varsta copilului pana la un an. Eu o sa optez pt concediu pe doi ani deci din al doilea an pot sa realizez venituri fara a se suspenda indemnizatia. Va multumesc!!