avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inceteaza indemnizatia de crestere copil daca raman ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inceteaza indemnizatia de crestere copil daca raman autorizata ca pfa?

Buna ziua,

Incepand din iulie 2012 voi beneficia de indemizatie copil pe o perioada de doi ani pentru ca am fost salariata in ultimele 12 luni. dar in acelasi timp in luna mai sau iunie 2012 va trebui sa ma autorizez ca pfa ca obligatie in urma depunerii unui dosar pt fonduri europene. Daca in cei doi ani voi avea activitate ca pfa atunci inceteaza plata indemnizatiei de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: gabrielapopescu , utilizator 12:48, 3 Februarie 2012
OUG nr.111/2010:
Art. 16 (2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (5) si (6) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:".
....
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
......

Asadar, daca pana la varsta de 1 an realizati venituri supuse impzitului pe venit plata indemnizatiei se suspenda .... per a contrarioa , dupa implinirea varstei de 1 an se poate realiza venituri supuse impzoitului pe venit fara a fi afectata plata indemnizatiei.
asa am citit si eu in lege dar nu stiam cum sa interpretez treaba asta cu varsta copilului pana la un an. Eu o sa optez pt concediu pe doi ani deci din al doilea an pot sa realizez venituri fara a se suspenda indemnizatia. Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)
Activitati in timpul concediului de crestere si ingrijire copil ContSters246490 ContSters246490 As dori sa stiu daca pot desfasura activitati aducatoare de venituri in timpul concediului de crestere si ingrijire copil? Pot sa imi deschid firma (pt care sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului sabina84 sabina84 Persoana a avut incheiata o conventie civila in perioada 15 iunie 2011 – 31 decembrie 2012 si incepind cu 01 ianuarie 2012 este ... (vezi toată discuția)