avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Activitati in timpul concediului de crestere si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Activitati in timpul concediului de crestere si ingrijire copil

As dori sa stiu daca pot desfasura activitati aducatoare de venituri in timpul concediului de crestere si ingrijire copil? Pot sa imi deschid firma (pt care sa fiu unic asociat si administrator) in aceasta perioada? Este vreo diferenta daca firma nu are activitate si nu raporteaza venituri pe timpul concediului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:36, 29 Iulie 2012
Nu puteti realiza venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului de vot intrucat acest lucru va duce la suspendarea platii indemnziatiei pentru CCC.

Se poate realiza astfel de venituri numai in conditiile in care ati optat pentru CCC cu o durata de 2 ani, copilul a implinit varsta de 1 an si s-a nascut incepand cu data de 01.01.2011, astfel incat sa se face incidente prevederile OUG nr.111/2010, art.16 alin.1 lit.i , prin interpretarea a contrario a acestora ...
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
(1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (5) si(6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil, stimulent de insertie rfilip rfilip daca am optat pentru concediu crestere copil varianta 2 ani la data de 01.05.2012 si pe 15.06.2012 reiau activitatea mai pot beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)