buna ziua si va rog din suflet sa-mi raspunda cineva daca s-a mai intalnit cu asemenea caz!!!!
in martie 2011 am facut greseala vietii mele dorind sa-i ajut pe cei care ii credeam prieteni .Aveau nevoie de o suma mare de bani si erau presati de amenzi pe firma.
Am intocmit un contract de ipoteca pe apartamentul meu ptr suma de 12000 euro.
cu o persoana fizica.La interval de 5 min am incheiat si cu ei contract notarial pentru aceeasi suma cu garantie toate bunurile mobile si imobile.Am martori ca suma aceasta a ajuns la ei.Contractul a expirat dupa 6 luni,ei neputand restitui banii din diverse motive invocate.La intelegere cu creditorul s-a prelungit pana pe 21 noiembrie,facand promisiuni la diverse termene de restituire. In decembrie creditorul si-a pierdut increderea si a inaintat dosarul la executor. Judecatoria a aprobat incuvintarea de somatie. Bunurile lor inseamna o vila la care ei mai au de platit rate la banca. Ce pot eu sa fac acum,cand sunt intr-o criza financiara.Stiu ca trebuie urgent sa le fac dosar de executie,dar cat dureaza si ce pot recupera,pot cere daune? (apartamentul era la vanzare-eu i-am averizat,am pierdut clienti care imi ofereau pretul,pot dovedi cu anunturile pe sit-uri imobiliare),am pierdut contactarea altui apartament printr_un program foarte avantajos)
Va rog cu disperare sfatuiti_ma pentru ca risc sa ajung in strada din cauza unor nemernici carora le_am facut bine!!!!!!!!!!!
executarea silita poate dura citeva luni insa nu asta este principala problema.
Scoaterea la licitatie nu inseamna ca veti gasi cumparatori la pretul initial si nici macar la cel redus de catre executor cu 25%. apoi, in fericitul caz in care gasiti un cumparator, din pret se va achita cu prioritate ipoteca si abia restul ramine dvs. IAr cum astazi ipotecile sunt mai ieftine decit restantele la banci este posibil ca din pretul imobilului sa nu va revina nimic.
Gasiti dvs un cumparator, si vindeti cu acordul creditorului. Este cel mai avantajos mod. faceti o intelegere cu acesta in acest sens.
Daca nu a trecut 10 zile de la data primirii somatiti de plata, dati-mi un PM, sa va mai dau o solutie in care sa intarziati o vreme executarea.