avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda enorma pt parcare !!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda enorma pt parcare !!

Buna seara,
Problema mea este ca s-a intamplat sa vin seara obosit de la munca si sa confund locul meu de parcare cu cel de langa el (toate arata la fel!). Vecinul care detine locul de parcare ocupat de mine in noaptea de 20.10.2008 ar fi putut parca in locul meu o seara, dar in schimb a preferat sa-si lase masina 5 metrii mai departe (sunt destule locuri de parcare libere) si sa cheme politia. Dimineata am inteles ca ar fi trebuit sa fie un aviz in parbrizul masinii si mai tarziu mi-a venit si amenda care avea notata aceeasi data ca si avizul (avizul care nu a ajuns la mine). Amenda este in valoare de 1500 RON, platibil 750 in termen de 48 de ore, in conditiile in care un loc de parcare costa 50 de RON pe an !! Daca ar fi fost vorba de cateva sute de mii de lei vechi as fi scrashnit din dinti si as fi zis ca vecinul meu e un nesimtit, dar mi se pare ca situatia a trecut cu mult peste acel nivel ! Vreau sa fac o contestatie si sper ca o sa se rezolve pe alta cale decat plata amenzii substantiale...
As vrea sa va intreb cateva lucruri pe care eu nu le stiu (sunt un cetatean fara cultura generala, my bad). Primul lucru: Daca eu nu am mai parcat in acel loc dupa data de pe aviz, nu cumva acea amenda este emisa ilegal ? Sau amenda se emite chiar din aceeasi seara cu preavizul ? Las-o in mama ei de treaba ca pana la urma toate locurile alea arata la fel, si parcand in fiecare seara odata si odata le mai incurci, o astfel de greseala se penalizeaza direct cu 15 milioane ?? Mi se urca sangele in cap cand tastez suma !
Al doilea lucru: nu am mai facut pana acum o contestatie, asa ca in aceasta privinta as avea nevoie de toate sfaturile posibile...
Si al treilea lucru: la procesele care urmeaza dupa contestatie trebuie neaparat sa se prezinte persoana trecuta pe amenda ?


Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
paranghelie, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 12:22, 10 Noiembrie 2008
Problema parcarilor este reglementata de hotarari ale consiliilor locale. Nu am cum sa va sfatuiesc. Documentati-va
Contestarea procesului verbal se face in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal la Judecatoria de care apartine locul respectiv de parcare.
Numai bine va doresc.
Stimate domn,cred ca in situatia dvs s-a comis o greseala cu amenda de 1500 RON.

Banuiesc ca ati fost sanctionat conform vreunui articol dintr-o H.C.L (Hotarare de Consiliu Local),insa din experienta proprie,si in urma unor studii asupra catorva H.C.L-uri din diferite localitati,o astfel de fapta se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 100-300 RON

Ar fi bine sa aruncati o privire peste actul normativ in baza caruia ati fost amendat,pentru ca acolo trebuie sa fie trecuta amenda contraventionala care se aplica pentru astfel de fapte.

La procesul ce probabil va urma,nu trebuie sa va prezentati in mod obligatoriu,putand solicita in baza prevederilor art.242,alin.2 din Cod.proc.civ.judecarea in lipsa,insa este recomandat sa va prezentati la cateva termene pentru a va sustine plangerea,astfel judecatorul va avea o viziune ampla asupra celor intamplate....SUCCES!!!
Va multumesc foarte mult pentru ajutor, apreciez promptitudinea si totodata ma bucur ca exista un astfel de site, este extrem de folositor in astfel de momente !
Locul de parcare este marcat si semnalizat corespunzator, in conformitate cu prevederile HCL respectiv, ca este rezervat si platit de vecinul Dvs? In plus, amenda este f mare, in Timisoara din ce stiu - care este un ors scump, parca amenda pentru asa ceva este intre 500-1000, iar pentru plata in 48 de ore jumatate din minimul prevazut de actul normativ, deci 250 lei. Nu cred ca minimul sa fie 1500 lei... e prea mult, indiferent de oras, cred eu.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
plummy, utilizator
Aveti dreptate asa cum a avut si domnul de mai devreme, amenda este in conformitate cu prevederile HCL al sectorului 2 din Bucuresti, minimul este de 1500 iar maximul 2500. Am mai aflat la depunerea contestatiei ca minimul pentru parcarea pe spatiul verde din sectorul 2 este de 3000 :D, un fapt divers interesant. Sora mea pentru distrugerea completa a unei bari de protectie frontale a luat amenda cu trei ani in urma in valoare de 60 RON, si a platit 30 RON ziua urmatoare. Parcarea unui autovehicul pe spatiul verde ( sau chiar si pe locul privat al vecinului ) se pare ca ajunge la valoarea unui avans pentru o masina noua, daca o lasi parcata un weekend intreg, deci abandonarea sa devine o varianta viabila :) .
Mult noroc !

Alte discuții în legătură

Ridicare abuziva a masinilor in constanta dragan1alex dragan1alex Buna ziua! Cred ca toata lumea a auzit ca in Mamaia / Constanta se ridica masini pe banda rulanta si sunt total de acord cu aceasta masura cat timp exista ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda florin_stefanache florin_stefanache In data de 18.06.10 am parcat autoturismul pe trotuar (in realitate un spatiu cu noroi uscat), din cauza ca nu am gasit in zona respectiva un loc unde sa ... (vezi toată discuția)