avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazier fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazier fiscal

Sunt cetatean roman si israelian, cu domiciliu stabil in Israel. Doresc sa deschid o firma (S.R.L.) in Romania.
Pentru cazierul fiscal, este necesara declaratie notariala pe propria raspundere ca nu am datorii de impozite si taxe in Israel? Se poate face aceasta declaratie in fata unui notar din Israel sau e de preferat unul din Romania?

#-o
Cel mai recent răspuns: Xela , utilizator 13:17, 28 Octombrie 2008
Strainii pot indeplini calitatea de asociat in cadrul unei firme. Mai mult, ei pot fi si administratori in societatea comerciala respectiva. Diferenta care apare in cazul cetatenilor straini fata de cazul cetatenilor romani este legata de cazierul fiscal. In mod normal, la infiintarea unei firme, cetatenilor romani li se obtine (de ceva timp automat, de catre Registrul Comertului) cazierul fiscal. Exista posibilitatea ca unii cetateni straini sa fie inregistrati fiscal in Romania. Daca nu este asa, in locul cazierului fiscal, cetateanul strain va trebui sa dea o declaratie notariala, pe proprie raspundere, ca nu este inregistrat fiscal in Romania si ca nu are datorii fiscale, ca nu are antecedente penale si ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat (dupa caz, si administrator). Acest lucru este fixat prin lege (O.G. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, art.8, alin 1).Declaratia se da la un notar in Romania.Daca va pot ajuta mai mult contactati-ma.
Persoanele fizice si juridice straine care nu sunt inregistrate fiscal in Romania si se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) al art. 8 din OG nr.75/2001 nu au obligatia sa prezinte certificatul de cazier fiscal, fiind suficienta declaratia autentica pe propria raspundere a persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice, dupa caz, din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale.
Multumesc pentru raspunsuri. Au fost foarte ultile.

:D
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
Xela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociati - straini ce acte/declaratii imi trebie pt. un SRL cu asociati staini? pasaport cu viza? altceva? o persoana straina poate fi administrator? are cond. ... (vezi toată discuția)
Membri fondatori ong guidofesti guidofesti poate sa fi membro fondatore a una Ong un cetatean Italiano si uno din Sua..? in caz pozitiv, cum se procede.? (vezi toată discuția)
Sediu societati DOUA SOCIETATI POT SA AIBA ACELASI SEDIU? UNA E CU ASOC. UNIC- UNUL DIN SOTI IAR CEALALTA E CU DOI ASOCIATI: CELALALT SOT SI O PERS. STRAINA. CE COND. ... (vezi toată discuția)