avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de poluare

Am cistigat in instanta recuperarea taxei de poluarae miine primesc certificatul de grefa.Ce trebuie sa fac? Sa depun cereree la adm finantelor publice unde am platit taxa sa cer recuperarea depunind si certificatul de grefa?
Cel mai recent răspuns: Helen10 , utilizator 14:26, 25 Ianuarie 2012
Eu am solicitat legalizarea si investirea cu formula executorie a sentintei, apoi am prezentat-o la Finante pentru recuperarea taxei
Ati depus odata cu cererea si copia chitantei?Unde ati facut cererea la adm financiara unde ati platit taxa si in cit timp vau dat banii?Astept si raspunsul unui avocat sa ma lamureasca ce este cu acest certificat de grefa si daca este valabi pentru recuperarea taxei.
Odata cu cererea si sentinta legalizata si investita cu formula executorie, am atasat si o copie dupa chitanta (desi nu trebuia deoarece ei au acolo). Acestea le-am depus la Administratia financiara a municipiului...unde am platit taxa respectiva. Termenul legal de restituire este de 45 zile, pe mine cam pe la a 40-a zi m-au sunat in ambele cazuri (ca doua am avut pana acum). Trebuie lasat un numar de telefon in cerere (pentru operativitate) si sa se precizeze in cerere daca doriti sa primiti banii in numerar sau sa fie virati intr-un cont. Cat priveste certificatul de grefa, nu vad ce legatura ar avea cu restituirea taxei, deoarece certificatul de grefa este un fel de adeverinta care confirma ca pe rolul instantei se afla un anumit dosar. Succes.
in cazul meu certificatul atesta hotarirea instantei
Daca aveti hotararea legalizata si investita, nu este necesar certificatul de grefa, pt. ca rostul certificatului este dovedirea lipsei hotararii.

Alte discuții în legătură

Care este deosebirea intre legalizarea sentintei si investirea cu formula executorie? in baza sentintei legalizate pot cere administratiei financiare returnarea taxei de poluare? qwerta qwerta Buna ziua ,am cistigat in contencios la tribunal recuperarea taxei de poluare ,iar Adm financiara a facut recurs acesta fiind respins de curtea de apel.Am ... (vezi toată discuția)
Am vindut masina.mai pot recupera taxa auto? mirel-d mirel-d in ianuarie 2010 am platit taxa (83 milioane la acea data) la o masina pe care ulterior am vandut-o. Mai pot recupera taxa de poluare? Care sunt pasii de urmat ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto brezel brezel S-a platit taxa auto pt.un Audi A4 IN ANUL 2008, Instraind masina numai detin actele masinii. Am depus cerere la Serv.Public Comunitar Regim Permise de ... (vezi toată discuția)