avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot sa construiesc un baraj pe o apa curgatoare care ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot sa construiesc un baraj pe o apa curgatoare care trece pe proprietatea mea?

ai dreptul sa construiesti un baraj pe o apa curgatoare ,daca se afla pe proprietatea ta?
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 10:36, 29 Ianuarie 2012
Sediul materiei - servituti naturale- reprezentand ingradiri ale dreptului de proprietate, cureferire in special la scurgerea apelor.
Proprietarul locului inferior nu poate ridica stavile care sa opreasca a curge apele, iar proprietarul locului superior nu poate face nicio lucrare de natura sa agraveze servitutea locului inferior.
Daca vorbim despre un izvor atunci vom avea o ingradire referitoare la izvoare, situatie in care proprietarul ce are un izvor pe proprietatea sa sepoate folosi de acesta insa fara a vatama proprietarul fondului inferior. Acestui izvor nu i se poate schimba cursul daca da apa unei localitati. pentru mai multe lamuriri consultati legea nr. 18/1991, legea nr. 107/96 privind regimul juridic al apelor, precum si regimul juridic al irigatiilor, acestea fiind acte normative ce aduc unele ingradiri la dreptul de proprietate, pe langa servitutiile naturale mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta fata de gardul vecinului Traian V Traian V Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns privitor la distanta fata de gardul vecinului. Locuiesc int-un ansamblu \"rezidential\" si datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale auricap auricap Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie; vecinul meu a inaltat nivelul terenului sau si acum toata apa de la ploi ajunge in gradina mea. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)