avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM ramura

Va rog sa imi spuneti daca avem CCM valabil pentru anul 2012 pentru urmatoarele ramuri de activitate:
- comert
- chimie si petrochimie
- transport - rutier de marfuri (masini de mare tonaj, TIR-uri)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 18:15, 24 Ianuarie 2012
CCM la nivel de ramura de comert expira la 11.02.2012

Contract colectiv de muncă la nivelul ramurii Chimie şi Petrochimie pentru anii 2010-2012 expira la data de 31.07.2012

CCM la nivel de ramura transporturi a expirat la 31.12.2011.
referitor la salariile soferilor, inseamna ca pot sa le micsorez, deoarece mi se cerea un min. de 1050lei ? inseamna ca pot sa le fac 700lei...
Ca sa le micsorati salariile trebuie sa faceti acte aditionale la CIM, semnate si de salariati si ei s-ar putea sa nu fie de acord.
S-ar putea sa se invoce teoria dreptului castigat ... iar pentru micsorare este obligatoriu acordul salariatului si incheierea unui act aditional la c.i.m.
Poate invoca asta inspectorul de la ITM, ori angajatul, va rog!

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca la nivel de ramura Alex58 Alex58 As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti daca pentru o unitate care are codul caen 2343 exista incheiat un contract de munca la nivel de ramura si daca ... (vezi toată discuția)
Completarea cererii de inregistrare ccm/act aditional defactodeiure defactodeiure ITM-ul solicita mentionarea in cererea de inregistrare a CCM/Actului Aditional, mentionarea CCM la nivel superior aplicabil. Va rog sa imi spuneti daca la ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate ccm la nivelul ramurii chimie si petrochimie pentru anii 2010-2012 apetra apetra In cazul concedierilor individuale in baza CCM la nivel de ramura plateam 3 salarii compensatorii, brute. Care este situatia acum in conditiile in care ... (vezi toată discuția)