avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicabilitate CCM la nivelul ramurii Chimie si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicabilitate CCM la nivelul ramurii Chimie si Petrochimie pentru anii 2010-2012

In cazul concedierilor individuale in baza CCM la nivel de ramura plateam 3 salarii compensatorii, brute. Care este situatia acum in conditiile in care contract colectiv la nivelul ramurii Chimie şi Petrochimie pentru anii 2010-2012 mentioneaza la art 2
"(3)Prezentul contract colectiv de muncă este valabil până la 31.07.2012.
(4)Contractul colectiv de muncă este valabil cel mult 12 luni şi după termenul prevăzut la alin. (3), dacă niciuna dintre părţi nu îşi exprimă intenţia de negociere.
(5)Drepturile salariale, timpul de muncă şi condiţiile de muncă vor fi negociate anual, de regulă la începutul anului."

Prevederile sale se mai aplica in conditiile in care un alt contract nu a fost incheiat la nivel de ramura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 18 Octombrie 2013
Dacă niciuna dintre părţi semnatare ale acestui CCM nu si-au exprimat, anterior datei de 31.07.2012, intenţia de negociere. atunci CCM si-a prelungit valabilitatea cu inca 12 luni .


Întrebare, daca angajații nu si-au primit anumite drepturi când CCM la nivel de ramura era in vigoare, aceștia o pot face si acum după expirarea CCM? Se poate face in instanta timp de 3ani?
Mulțumesc
Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
.....

Despre ce drepturi este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca la nivel de ramura Alex58 Alex58 As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti daca pentru o unitate care are codul caen 2343 exista incheiat un contract de munca la nivel de ramura si daca ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca avem CCM valabil pentru anul 2012 pentru urmatoarele ramuri de activitate: - comert - chimie si petrochimie - transport - rutier ... (vezi toată discuția)
Ccm -uri conelia anghel conelia anghel 1. Este valabil la aceasta data CCM la nivel national? Parerile sunt impartite, ba ca da ba ca nu. 2. CCM la nivel de ramura Chimie si Petrochimie nr.369/7 ... (vezi toată discuția)