avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autovehicul neinmatriculat - dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autovehicul neinmatriculat - dosar penal

pentru dosar penal intocmit, nemai avand nici o fapt penala pana acuma se poate face inchisoare acesta este art ***Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:49, 24 Ianuarie 2012
Pentru aceast gen de infractiuni, practica judiciara este in sensul ca se aplica pedeapsa inchisorii cu suspendare in cazul in care nu exista antecedente penale.
ca sa fiu mai explicit am condus un autoturism pe drumul public cu nr provizori expirate doar de cateva ore (autoturismul nu find al meu si nestind ca nu avea nr privizori expirate) in declaratia depusa de mine la postul de politie am specificat ca nu stiam de autoturism ca are nr expirate Va multumesc .
Daca reusiti sa demonstrati acest lucru, poate veti reusi sa obtineti o solutie de achitare.
In Codul rutier nu exista nicio prevedere privind circulatia cu numerele provizorii (rosii) expirate. Nu exista niciun temei legal sa fiti sanctionat (nici macar contraventional).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu numere expirate razvan_nelutu@yahoo.com razvan_nelutu@yahoo.com Buna ziua as dori sa ma ajute careva sau sa-mi dati un sfat sa stiu la ce sa ma astep pe data de 26.06.2010 la ora 22.00 am fost prin cu nr rosi expirate ... (vezi toată discuția)
Am condus fara sa stiu o masina radiata in austria darius_darika darius_darika Salut.Am condus o masina inmatriculata in austria pe teritoriul tari noastre timp de un an si jumatate,masina a fost radiata iar eu nu am stiut eu imi plateam ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 de zile razvan0101 razvan0101 In data de 06.12.2011 mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile, circulam cu un auto cu nr. rosii provizorii dar erau expirate de cateva zile, agentu care mi-a ... (vezi toată discuția)