avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,
un coleg si-a dat demnisia cererea fiind formulata " .... va rog sa imi aprobati cererea de incetare a contractului de munca cu acordul ambelor parti, din functia ...... incepand cu data de 27.01.2012.
Intrebarea este pe data de 27 trebuie sa mai lucreze?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 24 Ianuarie 2012
Faceti confuzie intre demisie si incetarea CIM cu acordul partilor.
Cu data de incetare a CIM sunt nelamuriri, mai bine intreaba angajatorul care este ultima zi de lucru.


Codul muncii:
ART. 55
Contractul individual de muncã poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului pãrţilor, la data convenitã de acestea;


ART. 81
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţã a salariatului care, printr-o notificare scrisã, comunicã angajatorului încetarea contractului individual de muncã, dupã împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sã înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dã dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probã.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de pãrţi în contractul individual de muncã sau, dupã caz, cel prevãzut în contractele colective de muncã aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrãtoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrãtoare pentru salariaţii care ocupã funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncã continuã sã îşi producã toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncã este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzãtor.
(7) Contractul individual de muncã înceteazã la data expirãrii termenului de preaviz sau la data renunţãrii totale ori parţiale de cãtre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fãrã preaviz dacã angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncã.

@ adinaiuliana
Fiind o incetare a c.i.m. cu acordul partilor, data de 27.01.2012 va fi data incetarii raportului de munca ... nu exista niciun text de lege care sa prevada daca aceasta zi este nelucratoare sau lucratoare ... in acest sens, parerile fiind impartite ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare b-8 b-8 Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor? Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)
Acordul partilor dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Daca nu se accepta incetarea CIm cu acordul partilor, ce se paote face Multumesc (vezi toată discuția)
Demisia cristinaudroiu78 cristinaudroiu78 buna ziua,am si eu o intrebare,se poate ca eu care doresc sa-mi dau demisia,sa pot fi obligat sa o dau fara perioada de preaviz?va multumesc (vezi toată discuția)