avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 392B
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 392B

Buna ziua,

La declaratia 392b, la rubrica achizitii de la persoane inregistrate in scopuri de tva evidentiez tva-ul in conditiile in care firma nu este platitoare de tva? Practic tva-ul din facturile de achizitie este inclus in costul produsului/serviciului achizitionat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 14:46, 26 Ianuarie 2012
Secțiunea “Achiziții de la:”
Rândul 1 – Coloana “Valoare” se completează cu baza de impozitare înscrisă
în “Jurnalul pentru cumpărări”, pentru achiziții efectuate de la persoane înregistrate
în scopuri de TVA.
Rândul 1 – Coloana “TVA” se completează cu valoarea TVA înscrisă în
“Jurnalul pentru cumpărări”, pentru achizițiile efectuate de la persoane înregistrate
în scopuri de TVA.
Rândul 2 – Coloana “Valoare” se completează baza de impozitare înscrisă în
“Jurnalul pentru cumpărări”, pentru achiziții efectuate de la persoane neînregistrate
în scopuri de TVA.
Rândul 2‐ Coloana „TVA” nu se completează.
multumesc pt raspuns. dar in jurnalul de cumparari nu-mi apare nicaieri valoarea tvaului in conditiile in care tvaul este inclus in valoarea achizitiei.
Nu stiu ce va apare dvs. in jurnalul de cumparari, dar explicatiile pe care vi le-am dat referitor la modalitatea de completare a declaratiei 392 B le puteti gasi si pe siteul ANAF (toate formularele la zi cu explicatii privind modul de completare a acestora). Toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Completarea declaratiei 392 b anam79 anam79 Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu completarea declaratiei 392 B ce trebuie depusa de catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.La coloana de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)