avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

am avut o matusa care dupa 25 de ani de casatorie a divortat si sa facut partaj cu sotul ei, dupa 10 ani sa recasatorit cu fostul sot mutanduse si locuind la el, dupa 7 ani de casatorie matusa a decedat. Intrebarea mea este daca am dreptul la mostenire din partea ei , daca da ...de ce ??/...daca nu.. de ce nu ?????? ms mentionez ca ei nu au avut copii .
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
marius_no87, utilizator
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 17:39, 24 Ianuarie 2012
Important de stiut este daca exista sot supravietuitor si descendenti ai matusii.Existenta acestor succesibili inlatura colateralii privilegiati( frati si surori si descendentii acestora)
Doar descendentii inlatura de la mostenire celelalte categorii de mostenitori. Sotul supravietuitor vine in concurs cu acestia. Deci, daca matusa dvs. nu a avut copii (chiar si adoptati) ori nepoti (mostenitori din clasa 1), dvs., in calitate de mostenitor colateral privilegiat din clasa 2 (nepot de frate/sora pana la gradul 4 inclusiv) veniti la mostenire in concurs cu sotul supravietuitor pentru bunurile proprii ale acesteia si cota sa din bunurile comune. Cota dvs. va fi influentata daca mai exista si alti mostenitori din clasa a 2-a (alti frati/surori/nepoti - presupunand ca parintii matusii sunt decedati deja). Daca nu sunt, impartiti cu "unchiul" jumi-juma (ca sa zic asa)(daca nu exista un testament al matusii in favoarea sotului, caz in care nu luati nimic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)