avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin mandatar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin mandatar

Buna ziua!
Am o intrebare: locuiesc in Anglia de mai bine de 3 ani cu fiica mea care are 26 ani. Vreau sa divortez rapid. Nu am nevoie de nimic din bunurile sotului, doar de divort. Este posibil ca daca amandoi ne prezentam la notar sau primarie si semnan actul de divort, dupa cele 30 zile se poate sa desemnez un mandatar care sa se prezinte in locul meu? Nu ma pot intoarce in tara dupa 30 zile, ar fi mult mai simplu sa fac o procura si sa o desemnez pe sora mea mandatar. De precizat ca pe cartea mea de identitate inca apare domiciliul din Romania, insa eu nu am mai locuit in Romania de 3 ani fiind rezident in Anglia.
Astept raspunsurile dvs.
Multumesc,
Adina
Puteti depune actele prin mandatar, apoi peste 30 de zile va prezentati la semnati actele de divort, nu invers
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Trimiteti si actele ce fac dovada ca sunteti rezident in Anglia. Si imposibilitatea obiectiva de a va prezenta in tara. Prin instanta merge sigur.
Multumesc de raspunsul prompt. Da, sunt deja in Romania si voi depune actele zilele acestea. As fi preferat sa fie invers..totusi daca angajez un avocat care poate dovedi ca am rezidenta in Anglia si nu ma pot intoarce, ar fi posibil ca respectivul avocat sa ma reprezinte la termenul de 30 zile totusi?
Nu, trebuie sa fiti prezent in 30 de zile.
Nu la notar. Cum va doriti dvs, numai in instanta reusiti.

Alte discuții în legătură

Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divort intro zi macul rosu macul rosu eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam ... (vezi toată discuția)
Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)