avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin mandatar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin mandatar

Buna ziua!
Am o intrebare: locuiesc in Anglia de mai bine de 3 ani cu fiica mea care are 26 ani. Vreau sa divortez rapid. Nu am nevoie de nimic din bunurile sotului, doar de divort. Este posibil ca daca amandoi ne prezentam la notar sau primarie si semnan actul de divort, dupa cele 30 zile se poate sa desemnez un mandatar care sa se prezinte in locul meu? Nu ma pot intoarce in tara dupa 30 zile, ar fi mult mai simplu sa fac o procura si sa o desemnez pe sora mea mandatar. De precizat ca pe cartea mea de identitate inca apare domiciliul din Romania, insa eu nu am mai locuit in Romania de 3 ani fiind rezident in Anglia.
Astept raspunsurile dvs.
Multumesc,
Adina
Multumesc mult pentru raspunsuri, am angajat un avocat, am fost cu avocatul ieri sa intocmim actele si sa semnan amandoi pentru divort, va trebui sa ne prezentam din nou vineri in fata judecatorului, se va stabili divortul vineri si sentinta de divort va fi eliberata in cateva saptamani fara ca eu sa fiu nevoita sa ma intorc in Romania din nou. Avocatul desemnat de mine va intocmi restul de formalitati si imi va trimite sentinta. A fost mai simplu decat ma asteptam :)
stimata doamna, daca depuneti actiune in instanta trebuie sa fie indeplinite anumite proceduri care, cu siguranta vor depasi cele 30 de zile :). daca este un divort de comun acord, la primarie sau notar e preferabila o revenire in tara la 30 zile ! la ritmul de lucru al instantelor riscati un prim termen de citeva luni .
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Mircea Popescu mircea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divort intro zi macul rosu macul rosu eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam ... (vezi toată discuția)
Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)