avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- credit ipotecar

Buna ziua,
Am scris mai demult intr-un post despre o problema pe care o am cu un credit imobiliar. Pe scurt am luat un credit imobiliar de la Banca (pt a cumpara o garsoniera) in 2008. In 2009 in momentul in care a trecut 1 an rata mi-a fost marita cu mai mult de 50% in conditiile in care gradul de indatorare fusese de 70% din venit. Am trimis la momentul respectiv atat la sucursala de unde contractasem creditul cat si la Banca Centrala mai multe hartii si acte doveditoare ale venitului prin care demonstram ca efectiv nu am atat venit cat sa acopar toata rata. In definitiv nu s-a gasit nici o solutie concreta iar din Mai 2009 nu am mai platit.
Intre timp in 2009 la sf anului creanta a fost vanduta catre o firma de recuperari creante care m-au contactat telefonic de nenumarate ori pentru a semna un contract. Le-am explicat tot de atatea ori ca nu am acei bani pentru rata lunara, mai ales pentru plata integrala intr-un an de zile(cum imi solicitau dumnealor) si le-am spus ca eu nu semnez nimic decat cu Banca. De atunci am primit o notificare de plata prin posta in luna Iunie 2010 trimisa de la un Birou de executor judecatoresc cu o procura anexata prin care firma de recuperare imputernicea alta firma care la randul ei a apelat la acest birou de executor. In definitiv nimic nu s-a intamplat. Acum am gasit lipita pe usa o Somatie Imobiliara de la un alt birou de executor judecatoresc prin care mi se spune ca am termen 15 zile sa platesc obligatiunile altfel se va proceda la executarea silita si ca aceasta somatie a fost comunicata oficiului de cadastru si publicitate imobiliara sector 3.

Rugamintea mea, daca stie cineva sa imi spuna ce urmeaza acum? in caz de executare cat dureaza pana trebuie sa eliberez garsoniera?
Se poate face executare fara sa existe un proces si o decizie judecatoreasca?
Se poate contesta executarea silita?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: v4l3n7in , utilizator 20:12, 24 Ianuarie 2012
duceti'va la un avocat cu actele pe care le aveti si vedeti cum puteti face o contestatie la executare !

Va puteti uita pe portalul instantei (www.portaljust.ro), la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, numele dvs si vedeti daca s-a incuviintat executarea silita in cazul dvs
Am gasit.
Scrie exact asa: Solutie: Admite cererea formulată de ....privind pe creditorul S.C. S... S.R.L şi pe debitorul EU. Încuviinţează executarea silită a dispoziţiilor titlului executoriu reprezentat de Contract de credit bancar pentru persoane fizice nr. 2008609/11.03.2008 încheiat de debitor cu Banca Comercială Română S.A. şi cesionat către S.C. S... S.R.L., în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, pe raza sectorului 2, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta precum şi a cheltuielilor de executare. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.12.2011.
Asta inseamna ca executorul are drept sa va vanda garsoniera la licitatie.
Puteti contesta, dar care ar fi motivul ?
pai singurul motiv ar fi ca nu am putut plati si nu din rea vointa ci din cauza ca nu mai mi-am permis acest lucru datorita miscarilor "inteligente" ale bancii. Ba chiar am luat toate masurile, cred eu, ca sa pot duce aceasta rata insa consider ca am fost pacalit datorita faptului ca am beneficiat de o dobanda promotionala de care nu am fost instiintat ca sa ma pot incadra la 70% grad de indatorare, dupa care dobanda variabila, chiar daca indicele euribor scazuse s-a dublat si astfel rata a crescut cu peste 50% iar eu am fost pus in situatia de a plati rata aprox 112% din salariu, ceea ce este imposibil.
Imi puteti spune va rog daca nu contest ce se intampla si daca contest ce se va intampla ? Si daca pot contesta singur pentru ca in momentul de fata nu mai am nici loc de munca si nici un venit si nu imi permit sa platesc un avocat. Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
v4l3n7in, utilizator

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc kzkzkz kzkzkz Buna ziua, Am un credit de nevoi personale fara garantii sau ipoteca la Banca in CHF si din pacate am ramas restant la plata acestuia cam 12 luni ( din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Greºealã angajator (terþ poprit ) sau abuz executor judecãtoresc. Jeanel Jeanel Bună ziua. Datele problemei ce o supun analizei domniilor voastre. Vă rog să fiţi atenţi la succesiunea datelor calendaristice. 1) Salariat cu normă ... (vezi toată discuția)