avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- credit ipotecar

Buna ziua,
Am scris mai demult intr-un post despre o problema pe care o am cu un credit imobiliar. Pe scurt am luat un credit imobiliar de la Banca (pt a cumpara o garsoniera) in 2008. In 2009 in momentul in care a trecut 1 an rata mi-a fost marita cu mai mult de 50% in conditiile in care gradul de indatorare fusese de 70% din venit. Am trimis la momentul respectiv atat la sucursala de unde contractasem creditul cat si la Banca Centrala mai multe hartii si acte doveditoare ale venitului prin care demonstram ca efectiv nu am atat venit cat sa acopar toata rata. In definitiv nu s-a gasit nici o solutie concreta iar din Mai 2009 nu am mai platit.
Intre timp in 2009 la sf anului creanta a fost vanduta catre o firma de recuperari creante care m-au contactat telefonic de nenumarate ori pentru a semna un contract. Le-am explicat tot de atatea ori ca nu am acei bani pentru rata lunara, mai ales pentru plata integrala intr-un an de zile(cum imi solicitau dumnealor) si le-am spus ca eu nu semnez nimic decat cu Banca. De atunci am primit o notificare de plata prin posta in luna Iunie 2010 trimisa de la un Birou de executor judecatoresc cu o procura anexata prin care firma de recuperare imputernicea alta firma care la randul ei a apelat la acest birou de executor. In definitiv nimic nu s-a intamplat. Acum am gasit lipita pe usa o Somatie Imobiliara de la un alt birou de executor judecatoresc prin care mi se spune ca am termen 15 zile sa platesc obligatiunile altfel se va proceda la executarea silita si ca aceasta somatie a fost comunicata oficiului de cadastru si publicitate imobiliara sector 3.

Rugamintea mea, daca stie cineva sa imi spuna ce urmeaza acum? in caz de executare cat dureaza pana trebuie sa eliberez garsoniera?
Se poate face executare fara sa existe un proces si o decizie judecatoreasca?
Se poate contesta executarea silita?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: v4l3n7in , utilizator 20:12, 24 Ianuarie 2012
Daca nu contestati, garsoniera se vinde la licitatie. Daca veti contesta, la fel, executarea merge inainte. Daca doriti sa suspendati excutarea silita pe parcursul judecarii contestatiei, se plateste o cautiune de 10% din datorie.
Dupa parerea mea, ca nu ati putut plati nici in trecut si nici acum dupa somatie, nu e motiv de contestatie. Ar trebui sa mergeti la un avocat cu actele pe care le aveti, poate se gasesc motive de contestatie.
[ link extern ]

am inteles. Multumesc mult pentru ajutor.
As vrea sa mai intreb dupa executare, evacuarea garsonierei se poate face pana la 1 Martie?, am vazut in Codul de procedura Civila ca in Art 578^1 spune ca nu se pot face evacuari de la 1 Dec pana la 1 Mar.decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziÑiilor
legislaÑiei locative, el si familia sa nu au la dispoziÑie o locuinÑă
corespunzătoare ori că debitorul si familia sa au o altă locuinÑă
corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.
Sigur nu sunteti evacuat pana in martie ( este in vigoare si acel articol), s-ar putea sa dureze mai mult si pana se vinde garsoniera.
am inteles. Macar, poate imi gasesc un loc de munca pana atunci.
Multumesc mult pentru lamuriri. Sanatate multa va doresc si numai bine!
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
v4l3n7in, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc kzkzkz kzkzkz Buna ziua, Am un credit de nevoi personale fara garantii sau ipoteca la Banca in CHF si din pacate am ramas restant la plata acestuia cam 12 luni ( din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Greºealã angajator (terþ poprit ) sau abuz executor judecãtoresc. Jeanel Jeanel Bună ziua. Datele problemei ce o supun analizei domniilor voastre. Vă rog să fiţi atenţi la succesiunea datelor calendaristice. 1) Salariat cu normă ... (vezi toată discuția)