avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca perioada determinata - nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca perioada determinata - nedeterminata

Buna ziua!

As dori sa stiu daca dupa implinirea a 3 ani(36 luni) de contract pe perioada determinata pe cate 1 an fiecare firma la care lucrez este obligata de lege sa imi prelungeasca pe perioada nedeterminata? Sau mai exact cum se procedeaza?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LEGES HR , Consultant resurse umane 22:57, 1 Februarie 2012
Societatea angajatoare nu este obligata sa va modifice durata c.i.m. din determinata in nedeterminata ....
Buna seara!
Suntem la al treilea copil.Sotia mea este in concediu post natal (lauzie).Astazi i-a expirat c.i.m. pe durata determinata.
Firma la care lucreaza are obligatia sa-i prelungesca c.i.m. odata ce sotia mea se afla in acest concediu de lauzie?
Sau trebuie sa facem alte demersuri?
Fara cele 42 de zile de lauzie nu putem depune dosarul pt ingrijirea si cresterea copilului?
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Daniel-Ioan, utilizator
Angajatorul nu are nicio astfel de obligatie de a prelungi durata c.i.m. al sotiei dvs ... potrivit art.49 alin.5 C.mun., de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

In speta, sotia dvs trebuie sa mearga sa se inscrie la somaj daca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia ... din somaj va putea intra in CCC ..... somajul se va suspenda pe perioada concediului de maternitate si pe perioada CCC ...
Multumesc de informatii!
Mai exista si varianta sa conteste in instanta incheierea contractului pe durata determinata, de regula 90% din angajatori pierd in instanta demonstrarea ca aceasta forma de angajare era imperios necesara si ca atare contractul se va transforma intr-unul pe durata nedeterminata si totul va decurge normal....Asta daca nu vrea angajatorul sa-i faca prelungirea....

Alte discuții în legătură

Dacã am avut contract de muncã pe perioadã nedeterminatã iar acum mã voi angaja pe perioadã determinatã voi beneficia de indemnizaþie pentru ccc? Cristina293 Cristina293 Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: daca am avut contract de munca la o firma pe perioada nedeterminata, am lucrat 8 luni si urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca cristtina_r cristtina_r Buna ziua, m-am angajat printr-un interviu intr-o multinationala in baza unui contract de munca pe perioada determinata de 3 luni urmand a se prelungi pe 6 ... (vezi toată discuția)