avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatii fiscale SRL asociat unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatii fiscale SRL asociat unic

in zilele urmatoare voi obtine certificatul de inregistrare pt srl-ul meu, microin 3%/venit. ce obligatii fiscale am de aici inainte. trebuie sa ma declar la cas, casa de pensii etc?
mentionez ca pentru primele luni nu voi avea activitate deloc.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Amat , utilizator 17:00, 25 Ianuarie 2012
pana in 60 de zile sa va angajati un salariat inclusiv part time , sa depuneti cu semnatura electronica D112 si D100, va recomand un economist part time pentru indrumare registre obligatorii, succes!
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
afaceriiolden, utilizator
Sunteti obligat ca in 60 de zile sa aveti cel putin un angajat. Conform prevederilor Codului fiscal, art. 112 indice 1 si urmatoarele, trebuie sa indepliniti niste conditii pentru a avea calitatea de microintreprindere si a o mentine.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
multumesc pentru raspunsuri.

ma pot angaja chiar pe mine?
nu pot face un contract cu un contabil/birou de contabilitate ? decat sa angajez un contabil?

multumesc inca odata.
Puteti sa angajati pe oricine, este absolut necesar sa existe intre 1 si 9 salariati, angajati, indiferent de tipul contractului de munca (part-time, full-time). Nu se iau in considerare contractele de prestari servicii incheiate intre societate si prestatori, indiferent de activitatea prestata.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esti obligat sa platesti taxe si asigurari de doua ori in cazul a 2 servicii? LavMoca LavMoca Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti. Am doua servicii, unul la stat full time si unul in privat part time. Platesc toate taxele si cele necesare din amandoua ... (vezi toată discuția)
Decaratii fiscale d100 si d112 Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Din GHIDUL OBLIGAȚIILOR FISCALE ALE ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI, aparut in august 2017, rezulta ca pentru contracte de mandat sau de munca se depune D112, ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere 2013 Adiroj Adiroj In urma modificarilor legislative din 2013, am incetat contractul de munca al singurului angajat al unui srl (incheiat initial pentru a respecta conditia ... (vezi toată discuția)