avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DECARATII fiscale D100 si D112
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DECARATII fiscale D100 si D112

Din GHIDUL OBLIGAȚIILOR FISCALE ALE ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI, aparut in august 2017, rezulta ca pentru contracte de mandat sau de munca se depune D112, iar pentru prestari servicii ocazionale D100 si se retine numai 16% impozit.
Deoarece D112 are si posibilitatea de raportare si a contractelor de prestari servicii , cum trebuie procedat? Sau poate am inteles gresit?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:47, 20 August 2017
Buna Ziua,

Nu este o noutate. Aceste declaratii se depun de aproximativ 3 ani.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folositi D 112 pentru declaratiile curente lunare si D 100 pentru contractele de prestari servicii, cu retinere la sursa a impozitului.
Prestatorul isi administreaza singur CASS-ul (contributia la sanatate).

Atentie cand negociati pretul unei lucrari, sa prevedeti si valoarea impozitului astfel incat, facand calculul, sa-i iasa pretul net atat cat a fost intelegerea.

La ANAF platiti la bugetul de stat atat pentru D 112, cat si valoarea din D 100.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale bame bame Intrucat am primit raspunsuri diferite de la persoane diferite ale aceluias birou din sursa autorizata, va rog sa-mi precizati [b]care sunt si la ce termene ... (vezi toată discuția)
Impozit arenda gina.lucia gina.lucia Va rog un pic de ajutor... 1.impozitul retinut la sursa pentru veniturile din arenda se declara in D100, ...NU in D112 ?!!, iar anual D205 ?!! 2.Daca ... (vezi toată discuția)
Contract prestari antrepriza servicii intelectuale laura.florescu laura.florescu Un ONG organizeaza cursuri pentru formare profesionala. Pentru comisia de examinare a incheiat contracte de antrepriza pentru servicii intelectuale cu persoane ... (vezi toată discuția)