avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... IMPOZIT ARENDA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

IMPOZIT ARENDA

Va rog un pic de ajutor...

1.impozitul retinut la sursa pentru veniturile din arenda se declara in D100, ...NU in D112 ?!!, iar anual D205 ?!!

2.Daca retine la sursa impozitul, arendasul mai trebuie sa declare si altceva pentru veniturile obtiunte de arendatori?

3.CASS sa inteleg ca il calculeaza fiscul?!! in D112 se declara ceva referitor la aceste venituri?

4.Daca depun D300,D394-trimestrial, D112-lunar...D100 (care nu a mai fost depusa pana acum)...cand se depune pentru impozitul retinut la sursa?..lunar sau trimestrial?



Multumesc. :)
Cu prienie,
Lucia D.
Cel mai recent răspuns: gina.lucia , utilizator 12:21, 24 August 2012
am modificat recent contractul de arenda ca urmare a abrogarii legii arendarii si am inteles din actul aditional si discutia cu arendasul ca se ocupa ei de depunerea impozitului pe arenda iar arendatorul nu are nicio obligatie sa depuna vreo declaratie daca impozitul este retinut la sursa. depunerea declaratiei de catre arendator s-ar face in cazul platii impozitulului in timp real.
sa fi inteles eu eronat?
pe mine ma intereseaza de obligatiile arendasului....NU ale arendatorului :)
fiecare cu ce il doare!:)
Daca vi se retine impozitul la sursa si este specificat in actul aditional ca impozitare se face in regim de retinere la sursa...nu mai trebuie sa declarati nimic...se ocupa ei...
In cealalta situatie, daca ati fi optat pentru impozitarea in sistem real...trebuia sa depuneti anual declaratia 200 in baza careia plateati impozitul (cum s-a procedat pana acum).
Am inteles ca cei de la ANAF se uita de cand este contractul de arendare si urmaresc sa vada daca s-a platit impozitul pana in prezent ....:)

Cu prietenie,
Lucia D.
nimeni...pentru intrebarea mea?! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pfa pentru obligativitatea depunerii formularului 100 LuceNera LuceNera As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o PFA pentru a fi obligata sa depuna declaratia 100 \\"Declaraţie privind obligaţiile de plată la ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii srl ndb ndb Buna dimineata, Am o micointreprindere srl cu un angajat la care platesc 3% impozit pe venit si alte taxe catre stat pentru angajat iar de curand nu mai am ... (vezi toată discuția)