avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de arendare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de arendare

Buna ziua ! As dori sa stiu, in calitate de arendator ( P.F.), care sunt ultimele reglementari in vigoare (temeiul legal) pentru arendarea unui teren (0.7 ha) agricol, extravilan, arendasul fiind o "Intreprindere individuala.....X''.Mai precis ma intereseaza : ultimul model de contract de arendare; unde se inregistreaza acesta; daca se depun declaratii fiscale si care ar fi acestea; daca se impoziteaza venitul obtinut din arenda de catre arendator (taxe, impozite datorate), etc. Solicit aceste informatii deoarece am observat ca au avut loc foarte multe modificari in legislatie, referitor la acest subiect. Va multumesc, va doresc o zi frumoasa si mult succes in ceea ce faceti.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Marianaaa , utilizator 20:47, 4 Aprilie 2019
Nu dumneavoastra ca proprietar de teren va veti ocupati cu completarea, depunerea contractului de arendare in trei exemplare la primarie, retinerea, declararea si plata impozitului pe venitul din arenda la stat, ci arendasul.
Venitul net din arendă se stabilește la fiecare plată prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.
Impozitul pe veniturile din arendă se calculează prin reținere la sursă de către plătitorii de venit (arendas) la momentul plății venitului, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Impozitul astfel calculat și reținut pentru veniturile din arendă se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.
Multumesc pentru raspuns. Si totusi, eu, in calitate de arendator trebuie sa semnez un contract cu arendasul. De aceea am rugat sa ma ajutati cu un model de contract, care sa fie conform cu ultimele modificari legale in domeniu; si eu voi abtine un venit (in bani sau in natura) pe care probabil va trebui sa-l declar (unde, cum ? ). Daca puteti, va rog sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza aceasta speta.
Dati cautare pe net si o sa gasiti acolo ultima forma a unui astfel de contract caci in ultimii doi ani cel putin a ramas acelasi. Pana sa-l semnati, arendasul o sa va lase sa cititi contractul.
Iar despre impozitare, v-am scris deja ca dumneavaostra nu aveti treaba cu declararea si plata impozituli pentru venitul incasat din acel contract. Cititi mai sus.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare Marianaaa Marianaaa Buna ziua ! As dori sa stiu, in calitate de arendator ( P.F.), care sunt ultimele reglementari in vigoare (temeiul legal) pentru arendarea unui teren (0.7 ha) ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din arenda avrigeanu.ileana avrigeanu.ileana Ce contributii se mai retin la sursa de arendas? Tot impozit si sanatate? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)