avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adaugarea unor persoane la intretinere fara stirea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adaugarea unor persoane la intretinere fara stirea proprietarului

Buna seara
Am o problema si nu stiu ce ar trebui sa fac, sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.
Detin o garsoniera care e inchiriata de aproximativ 3 ani catre aceeasi persoana, respectiv o tanara angajata, fata la locul ei, nu am avut niciodata probleme cu ea sau cu plata. Eu am contract cu o firma, este locuinta de serviciu, nu stiu cata relevanta are acest lucru, ideea e ca e din provincie si tanara sta aici cu chirie, doar ea. Este maritata si din cand in cand trece si sotul pe la ea, gen vine vineri seara si ramane pana sambata dimineata cand pleaca amandoi acasa, si mai vine duminica sa o aduca si pleaca luni dimineata impreuna. Ei la intretinere au declarat o singura persoana.
Acum intervine problema, am o vecina nebuna, nu sunt genul care sa jignesc, ideea e ca numai probleme am avut cu ea, si pe vremea cand stateau eu acolo. De cateva luni face scandal ca la mine in garsonieta sunt 2 persoane, iar d-na administrator ca sa scape de gura ei a trecut si a calculat 2 persoane fara sa ma anunte sau sa ma confrunte cu problema, mi-a dat seama singura ca platesc mai mult. Si cand am intrebat-o de ce sunt trecute doua persoana mi-a raspuns sec ca asa e procedura, ca vecina a declarat pe proprie raspunere ca sunt 2 persoane. I-am spus ca si eu declar pe proprie raspundere ca acolo sta o singura persoana dar se pare ca e mai convigatoare vecina cea nebuna.
Eu va intreb din punct de vedere legal, cum pot sa demonstrez ca locuieste o singura persoana in garsoniera? eu nu cred ca daca un om doarme 1-2 nopti pe saptamana trebuie trecut la intretinere, din moment ce locuieste in alt oras si mi se pare un abuz din partea administratiei sa platesc pt 2 persoane.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:26, 24 Ianuarie 2012
Da, este un abuz.
Faceti o cerere scrisa catre Presedintele asociatiei. Ii comunicati ca in respectiva locatie locuieste 1 persoana si ca pe propria raspundere va asumati aceasta afirmatie.
Daca nu se fac modificari, veti sesiza serviciul specializat din primarie.

Legea 230, si mai ales Art 17. punctul r) din HG 1588/ 2007 spun :

r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;

Asta e si baza Dvs. legala.

Vreti sa-i speriati, puteti face oricand apel si la procedura civila sau penala:
Acuzatiile trebuiesc dovedite. Oricine se incadreaza la prezumtia de nevinovatie.
In cazul Dvs. vecina acuza, trebuie sa dovedeasca.
Avand in vedere relatiile de vecinatate,incercati sa solutionati problema amiabil daca nu se poate cu vecina din motive de inteles,solicitati presedintelui de asociatie,sa fie responsabil si impartial si sa inregistreze in evidentele asociatiei de proprietari realitatea faptica si nu "bisericutele" si suspiciunile neprobate venite din partea "chibitilor",care mai exista prin asociatiile de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot dovedi nevinovatia in fata administratorei? hewlett hewlett Bun gasit Sunt in urmatoarea situatie: am un var care vine frecvent in vizita (1-2 ori pe zi atunci cand se duce sau se intoarce de la serviciu). Nu sta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratia de bloc Andra Stan Andra Stan Buna seara! Sunt studenta si m-am mutat in Bucuresti in apartamentul unei cunostinte de familie care mi-a permis sa stau aici pe timp nedeterminat deoarece ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane la intretinere Claudya01 Claudya01 Buna dimineata, ma confrunt si eu cu o problema in ideea ca din luna iulie 2012 si pana in prezent locuiesc cu prietenul meu intr-un ap. cu 2 camere dar nu ... (vezi toată discuția)