avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratia de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratia de bloc

Buna seara! Sunt studenta si m-am mutat in Bucuresti in apartamentul unei cunostinte de familie care mi-a permis sa stau aici pe timp nedeterminat deoarece acesta garsoniera a fost des calcata de hoti( ptr ca se stia ca nu este locuita si se banuia ca proprietarul ascundea anumite valori aici), fara a avea vreo pretentie financiara nedorind sa inchirieze apartamentul din teama de a nu fi distrus de chiriesi.Din nefericire acest bloc se incadreaza in categoria celor locuite de pensionari oameni in varsta fara ocupatie.Pana in luna decembrie am fost trecuta la intretinere 1 persoana iar in luna decembrie am fost trecuta 2 persoana fara a fi consultata atat eu cat si propietarul de aceasta schimbare.In luna decembrie am dovedit cu documente faptul ca am fost plecata 2saptamani in strainatate pana pe data de 18 decembrie iar pe data de 21 decembrie am luat vacanta,moment in care am parasit orasul.Mentionez ca atat Craciunul cat si Anul Nou l-am petrecut in locuinta de domiciliu.M-am dus in ziua cand dna. administrator avea program si foarte deranjata de intrebarea mea de ce sunt trecuta 2 persoane a inceput sa urle ca nu-mi da ea explicatii ca se bazeaza pe informatiile vecinilor care imi vad prietenul( el locuieste cu chirie in alta parte) , ca nu vine ea sa verifice si ca nu vrea sa-mi incasese banii de pe intretinere deoarce eu refuzam sa platesc ptr acea persoana in plus.Am fost de asemenea injurata.De aproximativ 4 zile proprietarul incearca sa dea de administratora care il evita pentru a nu-mi incasa banii si pentru a fi trecuta restanta la intretinere dupa care eu ar trebui sa platesc penalitati.Mentionez ca nici in luna ianuarie si nici in luna februarie nu am locuit in acel imobil deoarece m-am aflat in sesiune si am preferat sa stau acasa.Proprietarul a fost insa instiintat de aces lucru.Am cautat in legea 230/2007 unde se precizeaza ca sunt obligata sa permit accesul administratorului in apartament atunci cand este necesar sa inspecteze (lucru pe care dansa nu vrea sa-l recunoasca)si am gasit si sanctiunea privitoare la neindeplinirea atributiilor(in acest caz refuzul incasarii).Ce ma sfatuiti sa fac in aces sens?Acestcaz nu este similar in bloc...Multe persoane s-au confruntat cu aceasta problema insa au rezolvat-o intr-un mod mai nejuridic.Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 4 Martie 2010
ai putea face consemnarea sumei de bani la cec, de ex....asta valoreaza ca plata in cazul in care creditorul refuza netemeinic primirea platii.presupun ca stai cu acte in regula acolo?si asta ti-ar putea dauna...de ex, ar fi bine sa ai ctr fie de comodat, fie de inchiriere (in acest din urma caz, inreg la finante ceea ce pp ca propr va plati impozit si apoi sa fii trecuta in cartea imobilului, 1 sg pers ). in aceste conditii, nimeni nu va mai avea nimic cu tine. daca totusi nu indeplinesti aceste conditii, roaga propr sa rezolve, eventual dna mai poate fi speriata si cu vreo plangere penala impotriva ei, sa zicem pt loviri...amenintare...etc..mai gasiti voi ce!un sfat: cand se intampla sa lipsesti din imobil, fa cerere pt a fi scoasa de la intretinere, precizand perioada, ca sa nu mai existe comentarii...iar in ceea ce priveste pensionarii, aminteste-i dnei administrator ca la fel d ebine poti si tu spune despre altii ca stau 20 in casa si tb sa te creada!bafta!tine-ne la curent!
Multumesc ptr raspunsul atat de prompt.am un precontract de inchiriere l-am mai mult fictiv insa nu este inregistrat la fisc...repet eu nu ii dau nimic proprietarului..contractul l al facut de ochii vecinilor.ma gandeam daca nu pot face plangere in baza legii 230/2007 ptr ca nu si-a indeplinit atributiunile, adica nu a vrut sa-mi incaseze banii si a venit personal sa inspecteze cum spune legea.nu sunt singurul caz.a tanara dna avocat locuieste singura si a fost trecuta 3 pers la intretinere iar un alt tanar student care locuieste singur si are in casa un mic atelier de pictura a fost trecut 5 pers la intretinere.ma gandesc ca in acest caz ar putea fi vorba si de o inselaciune sau o tentativa de furt...garsoniera de deasupra mea conform listei de la intretinere nu este locuita insa se aud copii mici care alearga si plang si o doamna care tipa..apartamentul perete in perete cu mine nu este locuit dupa cum pot vedea la intretinere insa eu aud pers care trag apa la wc in miez de noapte , toaleta care se afla perete in perete cu mine...cei care ii da dnei administrator raportul de ce se intampla in bloc au mult mai putin la intretinere....concluzie cei tineri care nu se conformeaza platesc ptr jumatate din bloc.
Asociatia aceea are presedinte, comitet executiv?
Catre acesta trebuie sa faceti o instiintare despre numarul de persoane, atunci cand lipsiti din apartament...si de asemenea cereti sa vi se recalculeze cotele de intretinere macar pentru o persoana pentru ca nu ati anuntat ca lipsiti din apartament.
Proprietarul apartamentului ar trebui sa se implice in demontarea acestui conflict.
nu se implica ptr ca este o persoana mult prea calma..iar cu acesti oameni nu poti cu vorba buna...sunt genul de oameni scandalagii reclamangii si cu ochiul pe vizor..mi s-a sugerat consemnarea sumei pe care nu vrea sa mi-o accepte la c.e.c...imi puteti spune cum se poate proceda?
Puteti plati orice suma doriti in contul bancar al asociatiei. Vedeti poate este trecut acest cont pe lista de plata afisata sau pe o chitanta mai veche. Mergeti si vorbiti cu vecina dv avocata, poate stie sau afla banca si contul IBAN al asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare suplimentara persoane juridice in bloc de apartamente DIANA19_CRT DIANA19_CRT Am o garsoniera intr-un bloc de locuinte in sectorul 4 pe care vreau sa o inchiriez unei pers. juridice pt. punct de lucru (salon de cosmetica) . Este o ... (vezi toată discuția)
Persoana in plus la intretinere mmax mmax buna ziua , sunt studenta in cta si locuiesc in apartamentul matusei mele(plecata din tara) de cativa ani de zile! 1.dintotdeauna am fost pusa la intretinere ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator asociatie Roxanna21 Roxanna21 Buna seara, Am deschis un topic nou pentru ca nu il mai gasesc pe acela unde am mai discutat aceasta problema. Ca sa sintetizez, prietenul meu si-a ... (vezi toată discuția)