avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

discriminare?

As dori si eu cateva raspunsuri
Sunt divortat de un an si cateva luni de fosta sotie si prin hotararea judecatoreasca fiica minora in varsta de 17 ani ia fost incredintata ei spre crestere si aducare conform codului familiei in vigoare la acea data, eu trebuind sa contribui la intretinerea acesteai cu 25% din salariu. Am contribuit cu acea suma de la data pronuntarii divortului pana in luna noiembrie 2011. Noi toti 3, adica eu fiica si fosta sotie locuim inca in apartamentul proprietate comuna. Eu considerand ca daca as face partajul am pierde conditiile actuale de locuit care sunt destul de bune. In Luna iulie a anului 2011 fosta sotie a cerut majorarea pensiei de intretinere, cerere care i-a fost admisa desi eu am mentionat faptul ca contribui la intretinerea fiicei si prin punerea la dispozitia acesteia a locuintei si a bunurilor pe care le foloseste la fel ca si mama, ca niciodata nu i-am refuzat fiicei mele ceva si doresc sa o intretin in natura, asa cum precizeaza noul cod civil, fapt care nu a fost luat in seama de catre instanta de judecata. Eu consider ca eu si mama fiicei mele suntem tratati diferit in acest caz de catre instanta.
Intrebarile sunt:
Faptul ca instanta de judecata apreciaza diferit cererile si probele, constituie discriminare?
Faptul ca fiica locuieste in apartamentul nostru si se foloseste de aceste bunuri nu constituie contributie la intretinerea acesteia si a tatalui si a mamei? deoare eu ma simt discriminat din acest punct de vedere si fata de mama careai i se ia in considerare feptul ca pune la dispozitia fiicei bunurile comune si fata de ceilalti parinti, care nu locuiesc impreuna cu copii lor si nu le pun acestora la dispozitie bunurile lor, contribuind numai cu acele procente din venituri.
Ce putem face cand insusi statul prin organismele sale face aceste discriminari?
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
ianstef, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatii parintesti fata de un copil major cu handicap grav zanouk zanouk Un tata divortat este amenintat de fosta sotie ca-i va pune in brate fiica autista(forma grava de autism), aceasta fiind majora. Mentionez ca divortul a avut ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? robertkarro@yahoo.com robertkarro@yahoo.com Familie cu 2 copii, sotii divortati acum 25 de ani fiecare ramanand cu un copil in intretinere mama cu fata si tatal cu baiatul. Familia tatalui a interzis ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)