avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Noua taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Noua taxa auto

Buna iziua,am si eu o intrebare:Ce se intampla cu taxa daca eu ca potential cumparator al unei masini inscrise dupa 2007 pentru care a fost platita taxa auto castigata apoi in instanta si restituita proprietarului de drept,mai trebuie platita inca o data deoarece ea s-a restituit proprietarului de la care o cumpar sau nu?
Cel mai recent răspuns: sherifu19 , utilizator 17:44, 25 Ianuarie 2012
Conform legii nr. 9 din 2012, art. 4 alin. 2 veti fi obligat sa platiti taxa "Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule". In viziunea celor de la inmatriculari taxa nu a fost platita, chiar daca a fost castigata in instanta si restituita proprietarului actual. Va vor spune ca este prima transcriere.
sa inteleg ca daca doresc achizitionarea unui autovehicul trebuie ca proprietarul sa fi platit taxa de prima inmatriculare fara a o recupera ulterior?si daca da unde pot verifica acest lucru ?
Nu ne lamureste nimeni?
Solicitati proprietarului sa va faca dovada ca a platit taxa, sa va remita o copie dupa documentul de plata. Daca nu il mai are sa obtina o copie de la organul fiscal unde a platit.
da...astazi am sunat la inmatriculari si mi-au spus ca daca proprietarul a platit taxa si a recuperato ulterior in instanta la prima transcriere cumparatorul va fi nevoit sa o plateasca din nou.pentru a verifica daca a fost sau nu platita serviciul de inmatriculari auto solicita celui care vrea sa inscrie autoturismul o dovada de la anaf cum ca taxa a fost p[latita si nu s-a restituit proprietarului de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa scoaterea din parcul auto national nik2003 nik2003 Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)