am doi nepotei la care lea decedat tatal in urma unui accident de masina cand mam adresat casei de pensi pentru a primi pensie de urmas mi sa respins dosaru pe motiv ca tatal la varsta la care a decedat ii mai trebuia doi ani de munca ca copii sa poata beneficia de pensie de urmas as dori sa stiu ce as putea face ca cei doi copii sa primeasca pensie de urmas deoarece nu beneficiaza decat de cei 42 ron alocatie de stat copii au varsta de zece si sapte ani acum dar tatal lor a decedat acum sase ani
Nu puteti sa faceti nimic, din pacate copiii nu pot beneficia de pensie de urmas. Potrivit art. 83 din Legea nr. 263/2010, pensia de urmas se cuvine numai daca sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii. Din mesajul dvs. rezulta ca cererea privind acordarea pensiei de urmas a fost respinsa intrucat tatal nu indeplinea, la data decesului, conditiile pentru a beneficia de o categorie de pensie.
Pensie urmas copii mici
goby
Buna ziua,
Tatal in varsta de 32 de ani a decedat. IN momentul decesului tatal primea ajutor social, nu a avut niciodata serviciu.Cei doi copii minori, de 3 ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas
marcelaL
Buna ziua
Am o situatie daca ma poate ajuta cineva,va rog.
Fratele meu a avut un accident la 21 si a intrat in pensie de invaliditate .
Daca tatal meu a ... (vezi toată discuția)