avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-costuri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-costuri

Buna seara,

As vrea sa-mi infiintez PFA pentru a procura autorizatia pentru vanzarea martisoarelor (caen 4977).
1- In conditiile in care infiintez PFA-ul doar pentru aceasta ocazie ce datorii si costuri periodice implica?Mentionez ca in acest moment sunt angajata la o firma si mi s-au achitat de catre angajator toate datoriile lunare(somaj, sanatate etc.)
2- Ce diferenta este intre impozitul pe profit si impozitul pe venit?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: byngarz , utilizator 09:19, 28 Ianuarie 2012
Cand va infiintati PFA singurele cheltuieli sunt cele cu stampila, procurarea registrului de incasari si plati, a registrului inventar. In rest in registrul de incasari si plati completati la incasari sumele obtinute din vanzari iar la plati ce cheltuiti. Ca retineri platiti impozit trimestrial care se calculeaza pe baza declaratiei estimative care contine profitul ce urmează sa il realizatipentru anul in curs, si contributia la sanatate care se datoreaza pentru toate veniturile realizate. Celelalte contributii nu se platesc deoarece aveti carte de munca. Daca nu aveti carte de munca se plateste si contributia la CAS si somajul.
sfat: pt oactivitate sezoniera gen martisoare incearca la primaia unde iti vei amplasa taraba pt ca nu se merita sa-ti faci pfa,ca sa se merite trebuie sa-ti suspenzi activtatea imediat ce sa inchis sezonul de martisoare. costuri infintare pfa 100-200 lei la suspendare tot atita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online gsm / pfa Tweek Tweek Buna ziua, Am si eu cateva intrebari si nevoie de cateva raspunsuri. In principiu vreau sa deschid un service GSM si sa infintez un PFA, cateva detalii ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Jeremy Jeremy 1. Va rog sa ma informati despre ce impozite voi plati dupa infiintarea unui PFA pentru asigurari obligatorii. 2. Pot tine eu, evidenta contabila primara ... (vezi toată discuția)
Martisoare baxter baxter Ce acte sunt necesare pentru autorizatie temporara de vanzare martisoare? (vezi toată discuția)