avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Magazin Online GSM / PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Magazin Online GSM / PFA

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari si nevoie de cateva raspunsuri. In principiu vreau sa deschid un service GSM si sa infintez un PFA, cateva detalii despre cum s-ar proceda? Acte, contabil, taxe, etc?
2, vreau sa infintez si un magazin online, cu vanzari electronice (telefoane, aparate electronice, noi si sh) aici ce imi trebuie? sau sunt bune si actele de la serviceul GSM?

Thanks.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 07:58, 29 Martie 2010
Trebuie sa infiintati PFA-ul, deci va trebuie o adeverinta de calificare (am vazut cazuri, in care diploma de bacalaureat a fost acceptat ca dovada calificarii de comerciant), act de spatiu (contract de comodat, de inchiriere, de vanzare-cumparare etc. impreuna cu extras de carte funciara plus eventual acordul vecinilor, daca stati la bloc), copie de pe buletin si formularele completate pe care le gasiti la ORC. Tot ei pot sa va dea relatii impreuna cu costurile aferente.

Trebuie sa aveti un Registru Unic de Control, Registru Jurnal de Incasari si Plati si un Registru de Inventar (puteti cumpara de la o librarie/tipografie, dar numa dupa ce aveti certificatul de inregistrare si o stampila). Contabilitatea consta in trecerea in Registrul de Incasari si Plati a sumelor incasate si platite. Diferenta este venitul brut pentru care trebuie sa platiti impozit (16%) si fondul de sanatate (5,5%), iar in cazul in care nu aveti calitatea de angajat trebuie sa platiti si contributia la pensie si la fondul de somaj.

Pentru comertul prin internet exista doar un singur cod CAEN, care este independent de produsele comercializate, deci puteti sa comercializati orice pentru care nu trebuie o autorizatie speciala (ar fi vorba de medicamente, alimente sau produse similare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea la un pfa in domeniul educațional Magda77? Magda77? Eu am un PFA in domeniul educațional și am contract de colaborare cu un centru after Scholl finanțat de către primărie . Astfel că eu prestez servicii ... (vezi toată discuția)
Notiuni de inceput pentru o societate noua maria_antoneta maria_antoneta fata mea a facut o socetate de activitati de joaca pt copii .a infintat socetatea ,a inchiriat spatiu a luat un credit .sa inscris la platitor de tva ,asi vrea ... (vezi toată discuția)
Registre pfa bubuleanu bubuleanu Am o nelamurire in privinta registrelor. Daca la inceputurile activitatii am fost la adm. fin. si am inregistrat toate acele registre care sunt necesare ... (vezi toată discuția)