avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru cumularea a 15 puncte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru cumularea a 15 puncte

Buna! :)
Recent m-am confruntat cu urmatoarea situatie:
O persoana a cumulat 15 pct pentru diverse contraventii in data de 23.10.2011, persoana in cauza nestiind ca a ajuns la 15 pct.Astfel, nu i s-a cerut permisul, prin urmare nu l-a predat. In data de 06.12 a mai savarsit o contraventie (radar), iar in data de 11.12 inca una, la fel, radar. I s-au intocmit procese verbale de fiecare data, fara a se sesiza faptul ca a depasit cele 15 pct si ca permisul sau este teoretic suspendat. In data de 06.01.2012 a primit acasa o citatie de la politia Jibou, unde a fost savarsita contraventia din 06.12 , afland astfel ca i s-a intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat:(...In aceeasi zi s- a prezentat la postul de politie Jibou, a predat permisul, ulterior a aflat ca i-a fost intocmit dosar penal si pentru contraventia din 11.12, de catre politia Alba Iulia. Mentionez ca persoanei in cauza nu i-a fost comunicata in scris suspendarea permisului, asa cum prevede legea, in termenul de 10 zile...Cum ar trebui sa reactioneze in aceasta situatie...? Mentionez ca procesele verbale de constatare a contraventiei sunt semnate de contravenient, insa amenzile nu au fost platite. Avand in vedere ca nu i-a fost comunicata suspendarea...poate face o contestatie? Si daca da, ce poate contesta...? La predarea permisului la politia Jibou i s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie. La politia Jibou i s-a spus ca daca nu i-a fost comunicata suspendarea, avand in vedere ca a trecut termenul de suspendare ...respectiv pana in 23.12, va scapa de pedeapsa, insa alte pareri sustin ca va scapa doar de cele 2 dosare penale si va trebui sa execute pedeapsa.
Cum ar trebui sa reactioneze persoana in cauza?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce riscuri implica circularea cu permisul nepredat? ovydik ovydik Membru din: Lun Noi 28, 2011 2:57 pm Mesaje: 1 Salutari! Si eu am pierdut procesul in urma cu cateva luni si inca nu am primit nimic acasa.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara aducere la cunostinta tomescudan tomescudan Am fost contactat telefonic de o persoana ce s-a recomandat ca politist in cadrul Serviciului Politie Rutiera din judetul de domiciliu, fiind invitat ... (vezi toată discuția)
Cu permisul suspendat? adriano88 adriano88 efectuam o depasire peste linia continua am fost filmat , de catre politisti oprit imediat ,sanctionat cu luarea permisului pe 30 zile dar permisul nu il aveam ... (vezi toată discuția)