avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce riscuri implica circularea cu permisul nepredat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce riscuri implica circularea cu permisul nepredat?

Salutari!
Si eu am pierdut procesul in urma cu cateva luni si inca nu am primit nimic acasa.Intrebarea mea este urmatoarea:
daca comit o contraventie in acest moment in care am permisul inca,ce risc?Dar daca comit o contraventie ce ar avea drept urmare suspendarea permisului din nou;mi se adauga la pedeapsa actuala?Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ovydik , utilizator 18:40, 28 Noiembrie 2011
daca ati pierdut procesul ar fi bine sa predati permisul in urmatoarele 15 zile, altfel sanctiunea complementara se va majora cu 30 de zile.
oricum, seful IPJ va emite o decizie care va fi comunicata si prin care vi se aduce la cunostinta necesitatea predarii permisului si momentul inceperii executarii sanctiunii, de la acel moment, in baza de date a politiei veti figura cu permisul suspendat. pina atunci, puteti circula linistit.
In cazul in care a fost emisa hotararea cu privire la situatia dv e bine sa mergeti la tribunal sa va emita un certificat de grefa si cu aceasta sa mergeti la politie sa predati permisul pt ca altfel vi se va prelungi suspendarea cu cte 30 de zilept fiecare luna intarziere. Daca veti circula cu permisul suspendat, chiar daca permisul se afla in posesia dv se considera ca ati circulat fara permis si se transforma contraventia in infractiune si aveti de suportat o alta sanctiune mult mai grava, dosar penal.
Multumesc pt raspunsuri!
Eu am aflat ca am pierdut procesul online,iar cele 15 zile au trecut insa nu am primit nicio instiintare.Permisul se afla inca in posesia mea,sa inteleg ca acum conduc cu permisul suspendat si risc dosar penal la orice contraventie savarsita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatii respinse, permisul nu a fost predat miragee miragee Buna seara, Mi-a fost luat permisul de 2 ori in aceeasi zi si am facut contestatie la ambele decizii. Ambele contestatii au fost respinse si nu am stiut ca ... (vezi toată discuția)
Am contestat un proces verbal, am pierdut in instanță și apoi ... SADaniel97 SADaniel97 Am contestat un proces verbal, am pierdut in instanță și apoi am inițiat Apel, momentan eu am primit i hârtie acasă precum că ar trebui sa mai depun ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Aliahdar Aliahdar Buna ziua, In luna noiembrie 2018 mia fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.Am mers la judecatoria,am depus contestatie si am ... (vezi toată discuția)