avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am contestat un proces verbal, am pierdut in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am contestat un proces verbal, am pierdut in instanță și apoi ...

Am contestat un proces verbal, am pierdut in instanță și apoi am inițiat Apel, momentan eu am primit i hârtie acasă precum că ar trebui sa mai depun încă o dată hârtiile depuse în apel și pentru IPJ (copie) dar doresc sa retrag apelul sa termin odată cu asta, când ar trebui să predau permisul la poliție și cu ce hârtii trebuie să mă duc ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:27, 8 Februarie 2024
Bună ziua!

Mergeți la termen în instanță și arătați instanței că renunțați la apel. Faceți și o hârtie în acest sens de care sa tina cont instanță.
Și după acest pas, cu ce hârtii trebuie să mă duc să predau permisul ? Mi se eliberează un certificat sau alt ceva cum, mi s-a eliberat sa iau permisul cât se contestă pv, sau ce trebuie sa fac ? Mulțumesc !

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună ziua!

Mergeți la termen în instanță și arătați instanței că renunțați la apel. Faceți și o hârtie în acest sens de care sa tina cont instanță.

Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

In momentul in care apare pe portalul instantei ca ati renuntat la judecata si IPJ a luat la cunostinta si a acceptat acest lucru, incep cele 30 de zile in care trebuie sa predati permisul, pentru ca hotarirea din prima instanta ramine definitiva (hotarirea respectiva trebuie legalizata ca fiind definitiva, va trebuie la predare permis)..

(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
[ link extern ]

La politie va duceti cu actele precizate aici :
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am facut contestatie pentru permis sa inchieiat si ... Soroiu83 Soroiu83 Buna ziua am facut contestatie pentru permis sa inchieiat si procesu am fost sa predau pernisu cu certificatu de grefa si o comunicare de la tribunal si nu mi ... (vezi toată discuția)
Salut, am avut o suspendare de permis in 2021 pentru viteza, ... Daywalkerr Daywalkerr Salut, am avut o suspendare de permis in 2021 pentru viteza, anume 3 luni suspendare. Am facut contestatie ulterior si apel in cele din urma am pierdut si ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)