avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comisioane bancare restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comisioane bancare restante

Am aflat cu stupoare ca firma mea are de plata la banca 2.800 RON COMISIOANE RESTANTE. Firma in 2002 a deschis niste conturi colectoare pentru punctele de lucru din tara, conturi care la acea vreme nu erau comisionate si in care doar se depunea numerar pentru contul principal. Intre timp mi-am mutat principalele operatiuni bancare la alta banca.
Contuil la banca initiala nu l-am inchis, avand totusi cateva operatiuni pe el, dar lunar ridic extrase de cont si tot timpul am avut numerar in acest cont (sume mici dar erau). Niciodata aceste comisioane restante nu au aparut pe vre-un extras de cont, mai mult cand m-am interesat mi s-a zis ca la vremea cand am deschis conturile nu erau comisionate .. dar din nu stiu ce an banca a luat hotararea sa comisioneze aceste conturi, fara a anunta insa titularii de cont X-(X-((mi s-a explicat ca puteam sa verific pe site-iul lor ca aceste conturi se comisioneaza).
Am intrebat la banca de ce nu am fost anuntata de comisionarea conturilor si mi s-a raspuns ca au foarte multi clienti si nu aveau cum sa ii anunte pe toti, nu am primit raspuns nici de ce contul nu a fost inactivat daca de ani de zile oricum nu au avut nici o miscare .. in afara de colectarea "comisionului de administrare".
Intrebarea mea este ce pot sa fac in acest caz: sincer nu as arunca pe geam 2.800 RON sa ajut o banca ce nu a fost in stare sa imi comunice corect soldul din moment ce mereu apareau bani in sold. (explicatia lor este ca extrasul de cont este la contul principal nu la subconturi). Probabil se asteptau ca luna de luna sa merg in tara sa ridic extrase. #-o#-o#-o
Mentionez nici macar o singura data banca nu a facut demersuri sa incaseze aceste comisioane. Am aflat de asceste comisoane in momentul in care ma gandeam sa inchid contul la acea banca.
Cel mai recent răspuns: Ligia Stanescu , Contabil 23:03, 25 Ianuarie 2012
Obligatia Dvs. era ca cel putin o data pe an, la sfarsit sa ridicati un extras pentru fiecare dintre aceste subconturi. La inventarierea patrimoniului societatii se inventarieaza inclusiv lichiditatile din conturile bancare ale societatii. Inteleg ca in acest caz nu s-a facut asa ceva, astfel ati fi luat la cunostinta mult mai devreme de aceste comisioane datorate bancii.

Poate totusi aveti o sansa prin faptul ca banca nu v-a comunicat modificarile respective la contractul incheiat cu aceasta. Cititi termenii si conditiile din contract, in special clauza referitoare la comisioane si dobanzi si modificarea acestora. Ceea ce este scris acolo este foarte important.
Ceream extras de cont la fiecare sfarsit de an pentru inventar !
Extrase de cont nu au fost niciodata ridicate pe aceste conturi pentru ca nu existau extrase de cont. Singura ratiune a deschidererii acestor subconturi era ca angajatul sa poata depune numerarul incasat. Depunea se facea cu foaie de varsamant in subcont si de acolo se trecea in contul principal. .....asta era circuitul bancar .. si tocmai de aceea nu erau purtatoare de comision aceste "subconturi" ele pur si simplu colectau numerarul.

Pe o alta firma am extras cu 0 si comisioane restante 40 ron (aici e mai acceptabil) si cvand am intrebat de ce nu apare datoria pe extras mi s-a raspuns ca din moment ce e "O" EVIDENT sunt comisioane restante.
Am inteles.
Vedeti care sunt conditiile din contract si reveniti cu detalii. Ce isi rezerva banca in momentul modificarilor intervenite la comisioane si dobanzi si obligatiile ce-i revin acesteia in acest caz.
Trebuie sa vedeti ce se mentioneaza in conditiile generale bancare. La majoritatea bancilor, conturile care nu au mai avut rulaje 6 luni de zile sau au un sold mai mic de un anumit prag, sunt inchise din oficiu de catre banca, daca nu au atasate si alte produse...intenet banking, overdraft, etc.
Aceste conditii generale bancare le puteti gasi chiar pe site-ul bancii.
Oricum solicitati si explicarea acelor comisioane, lucratorilor bancari. Suma este intr-adevar cam mare pentru niste comisioane de administrare cont.
M-am uitat pe site dar va dati seama ca e asa stufos si posteaza doar avantaje si ce bine si dragut e la ei.
La cautare "inactivare cont" am primit 368 rezultate, la "inchidere cont" la fel.Asta ma intrebam si eu.. de cand colecteaza comisioane Am vazut pe site ca daca ai cifra de afaceri anuala sub 1.000.000 euro, comisionul e 20 ron pe luna !!!#-o.
Am o sansa deoarece am discuta cu ceva manager de cont si zicea sa fac o sesizare catre banca in care sa imi spun ofurile si toate argumentele care le am si ar fi o sansa sa se storneze aceste comisioane, total abuzive dupa parerea mea !!!!
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
ANCA2002, utilizator

Alte discuții în legătură

Comisioane cristinutz09 cristinutz09 Buna seara, si imi cer scuze de deranj, apelez la dumneavoastra, neobisnuit cu astfel de situatii, caut un pic de ajutor. Mentionez ca am doua carduri la o ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila linie de credit marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com O SC a contractat o linie de credit.Este prima luna cind am un extras de cont aferent acestea si nu sint sigura daca am gindit bine operatiunile ce se ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "consumare dep cap.soc."? analici analici Buna ziua pe extrasul de banca al unei firme am capitalul social 200 lei (contul 456) urmatoarea operatie in extras este consumare dep cap soc 24 lei ,puteti ... (vezi toată discuția)