avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare complicata de noua lege auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare complicata de noua lege auto

Buna , am cumparat o masina inscrisa Romania la sfarsitul anului 2008 ,iar pe cartea de identitate a masinii proprietarul de la care am cumparat masina este al doilea proprietar.Acum la inmatricularea masinii la politie se cere un act eliberat de catre Finante care sa ateste ca nu s-a cerut recuperarea taxei auto integral sau 25 % din ea.Problema mea este ca primul proprietar este din Slobozia si al doilea proprietar este din Oradea iar eu sunt din Tg Mures.De la primul proprietar sau de la al doilea proprietar trebuie sa obtin actul?Cum pot sa intru in posesia acelui act?Pot si eu depune in numele meu o cerere la finante in Mures sau la Slobozia? Sau este nevoie sa il caut pe primul proprietar in Slobozia?Nu inteleg de ce se complica atat de mult lucrurile ...Care este solutia la problema mea?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
cflorinn1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:16, 25 Ianuarie 2012
Contactati primul proprietar pentru a afla daca a recuperat diferenta de taxa.
In situatie afirmativa sa va puna la dispozitie documentul justificativ eliberat de catre DGFP
Cererea catre DGFP nu poate fi introdusa decat de titularul platitor,eventual in situatii legal prevazute persoana mandatata de acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism cumparat de la o persoana mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana Buna ziua!Daca poate sa ma ajute cineva intr-o problema care ma preocupa.Am cumparat o masina de la o persoana din Bucuresti.Persoana respectiva nu este ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare mir21 mir21 Ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera taxa pe care am platit-o catre FP ca si taxa de prima inmatriculare? Mentionez ca am platit-o la data de 05 06 2010 in ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare Gabriella28 Gabriella28 Buna ziua!Fratele meu are o masina E2 de inmatriculat, cumparata din Germania. Conform deciziei de calcul eliberat de ANAF, a platit 1764 lei taxa poluare. ... (vezi toată discuția)