avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere instanta angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere instanta angajator

care sunt pasii de urmat pentru a face o plangere in instanta impotriva unui angajator care nu si-a platit obligatiile salariale?...am inteles ca e un litigiu de munca si ca nu se plateste taxa de timbru....dar banuiesc ca tot trebuie sa platesc o anumita taxa:sorry:
Cel mai recent răspuns: Perspective , utilizator 09:40, 25 Ianuarie 2012
Nu se plateste nicio taxa judiciar pentru acest litigiu ... formulati o cerere de chemare in judecata a angajatorului si solicitati instantei sa-l oblige la plata tutturor conributiilor datorate bugetului de stat penu perioada lucrata.
Actiunea trebuie sa vizeze toate contributiile ... va intemeiati actiune si pe prevederile art.40 alin.2 C.mun., care prevad ca, angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
.........

Actiunea o depuneti la Tribunalul in raza caruia domiciliati.

In cazul in care va angajati un avocat , atunci onorariul platit acestuia se poate recupera de la angajator, in cazul in care veti castiga litigiu, sub forma cheltuielilor de judecat.
Cereti in instanta, pe langa plata contributiilor datorate bugetului de stat si plata drepturilor salariale restante. Inteleg din mesajul dvs. ca nu v-ati primit salariile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii cas, cass fritache fritache Buna ziua, Potrivit codului muncii art. 40 (f), angajatorul este obligat sa plateasca toate contributii si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa ... (vezi toată discuția)
Contributii la bugetul de stat iselina iselina Buna seara, Spuneti-mi va rog ce pot face daca angajatorul nu mi-a platit contributiile la bugetul de stat de 3 ani? Vreau sa plec in alta parte si am ... (vezi toată discuția)
Unitatea de stat unde lucrez nu a platit contributiile la casa de pensii calinioana calinioana In anul 2008 in urma unui proces cu spitalul in care lucrez atat eu cat si sora mea am castigat in instanta diferenta de spor de periclitate de la 50%-asa cum ... (vezi toată discuția)