avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursarea la banca a creditului ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursarea la banca a creditului ipotecar

pe scurt..am facut un imprumut in franci elvetieni..la acea data era rata 340 ron, acum a crescut la 820 ron..venitul meu pe toata familia (3 persoane) este de 1100 ron..Este posibil sa nu mai tina cont de faptul ca banca imi ia dreptul sa mai supravietuiesc? .. Imprumutul este pe 20 ani..Nu as avea castig in instanta?...stiu ca si in cazul in care as creea un prejudiciu si instanta ar hotara sa imi opreasca din pensie se tine cont, legea nepermitand sa imi fie retinut 80 la suta din venit...
Cel mai recent răspuns: martin2 , utilizator 05:45, 28 Ianuarie 2012
Obligatia dvs. este de rambursare a creditului conform scadentei, adica a planului de rambursare. Eventual puteti incerca o reesalonare a creditului restant. Instanta nu va poate ajuta cu nimic.
Cuantum din venituri se stabileste doar la executare silita.
Ar fi mai bine sa gasiti o solutie extrajudiciara de rambursare a creditului.
Ati incercat sa solicitati restructurarea creditului si sa vedeti care ar fi conditiile de restructurare la banca la care ati luat credit? o alta solutie este refinantarea creditului de catre o alta banca.
Refinantarea nu este o solutie in acest caz in care problema nu este dobanda, ci soldul creditului datorita diferentei de curs. Dar banca poate accepta o rescadentare, eventual marirea perioadei de la 20 la 30 de ani daca varsta permite. Sau se poate vinde imobilul pentru ca probabil oricum in 20 de ani platiti in conditiile actuale mai mult de 3 ori valoarea lui, si contracta un credit cu o rata mai mica pentru un imobil mai ieftin.
la venitul pe care il am acum nici o banca nu imi va da refinantare , am incercat si asta ma intriga, imi spune motivul ca nu au cum deoarece la venitul meu nu pot acoperi rata, am explicat caci daca va fi macar cu 100 de lei mai mica decat rata actuala este ceva, si ca sa vand casa nu pot caci este locuita de tatal sotiei..Ma intriga faptul ca statul permite sa se intample asa ceva, scot imprumut in franci elv. cu echivalentul a 16.000 de euro, platesc 4 ani si ma trezesc ca in loc sa am mai putin de dat dupa acesti 4 ani de achitare imi spun ca acum am de plata a echivalentului de 21.000 de euro, camataria este mai blanda parca decat imprumul bancilor. Si mai un lucru din care vezi ca statul este condus de banci este faptul ca daca nu poti achita se implica prin instanta si te arunca in strada, insa pe noi nu ne protejeaza, au grija doar de banii lor..noi putem muri de foame sau suparare. In cotractul meu spunea ca este o dobanda fixa, dar cine se gandea la o asa politica monetara marsava?
Cu tot respectul pentru dvs., dar statul nu are nici un fel de implicare in situatia dvs. Acesta este sistemul bancar, sistemul capitalist. Contractand un credit intr-o moneda straina se presupune ca v-ati asumat si riscurile generate de deprecierea monedei in care primiti salariul in raport cu moneda in care ati contractat imprumutul. Acelasi lucru s-a intamplat cu euro, lira sterlina etc. Este drept ca si politica statului are un cuvant de spus in deprecierea monedei nationale, insa cati dintre noi care am luat credit in valuta ne-am gandit la momentul semnarii contractului la riscuri? Din pacate prea putini ...

Alte discuții în legătură

Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)