avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursarea la banca a creditului ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursarea la banca a creditului ipotecar

pe scurt..am facut un imprumut in franci elvetieni..la acea data era rata 340 ron, acum a crescut la 820 ron..venitul meu pe toata familia (3 persoane) este de 1100 ron..Este posibil sa nu mai tina cont de faptul ca banca imi ia dreptul sa mai supravietuiesc? .. Imprumutul este pe 20 ani..Nu as avea castig in instanta?...stiu ca si in cazul in care as creea un prejudiciu si instanta ar hotara sa imi opreasca din pensie se tine cont, legea nepermitand sa imi fie retinut 80 la suta din venit...
Cel mai recent răspuns: martin2 , utilizator 05:45, 28 Ianuarie 2012
martin2 a scris:

la venitul pe care il am acum nici o banca nu imi va da refinantare , am incercat si asta ma intriga, imi spune motivul ca nu au cum deoarece la venitul meu nu pot acoperi rata, am explicat caci daca va fi macar cu 100 de lei mai mica decat rata actuala este ceva, si ca sa vand casa nu pot caci este locuita de tatal sotiei..Ma intriga faptul ca statul permite sa se intample asa ceva, scot imprumut in franci elv. cu echivalentul a 16.000 de euro, platesc 4 ani si ma trezesc ca in loc sa am mai putin de dat dupa acesti 4 ani de achitare imi spun ca acum am de plata a echivalentului de 21.000 de euro, camataria este mai blanda parca decat imprumul bancilor. Si mai un lucru din care vezi ca statul este condus de banci este faptul ca daca nu poti achita se implica prin instanta si te arunca in strada, insa pe noi nu ne protejeaza, au grija doar de banii lor..noi putem muri de foame sau suparare. In cotractul meu spunea ca este o dobanda fixa, dar cine se gandea la o asa politica monetara marsava?


Domnule, Banca este un comerciant, privat. Nu este nici Biserica, nici fundatie de binefacere.
Ati incheiat cu ei un contract si v-ati asumat niste obligatii. Nu este vina bancii faptul ca aveti un credit in franci elvetieni. Cand ati semnat contractul v-a susar dobanda mai mica la creditele in franci. Nu v-ati documentat in legatura cu evolutia acestei monede si ati avut de pierdut. orice greseala se plateste, din pacate.
Daca ar fi scazut cursul, mergeati la banca sa dati bani in plus spunand ca nu e corec ca banca sa incaseze mai putin? Sigur nu.

ia sa vedem noi. tatal sotiei sta in imobilul respectiv?
Ia luati-l cu dvs si inchiriati imobilul ca sa platiti asa o parte din rata. ;) nu ar fi o solutie?
tocmai asta vroiam sa scot in relief, daca este privata de ce se amesteca statul cand e vorba de nerambursarea creditului?....este problema banci cum a avut grija sa isi acopere suma de bani pe care a dat-o cetateanului (e vorba de creditele cu buletinul), dar iata ca statul vine cu executari silite, deci de data asta nu mai este privata?..Ce sa zic, nu vrea socru sa auda de asa ceva, el stie pe a lui....bine pana la urma o scot eu cumva la capat!..Va multumesc pentru sfaturi!
NU statul va executa, ci executorul, la cerea bancii. Executorul ii face un serviciu bancii, in calitatea ei de creditoare a dvs. oricine are un drept de creanta, are si dreptul de a-si satisface acest drept, prin executare silita.
Puteti incerca sa mergeti la banca cu cheile si sa le spuneti ca nu mai puteti plati si ca le dati cheile.Creanta e cam mica, cred ca si-o pot indestula din vanzarea imobilului, nu cred ca va tine.

Sunt banci care au injumatatit ratele in franci elvetieni debitorilor care au facut o cerere in acest sens. incercati.Poate aveti noroc.
Nici banca, nici statul si nici macar deprecierea monedei nationale nu are nicio vina in aceasta situatie. Daca studiati putina istorie o sa vedeti ca in orice situatie de criza sociala, politica, razboi etc, moneda Elvetiei se apreciaza, fiind o tara neutra. Cand ati luat creditul in franci ati facut-o, precum altii, crezand ca veti beneficia de un chilipir. In continuare aveti o dobanda mai mica decat majoritatea creditelor din piata. Daca ati fi contractat creditul in euro, la ora actuala rata era mai mare decat cea pe care o platiti. Iar statul nu are intentia de a da afara oamenii din case, legea spune ca o datorie contractata trebuie achitata, in caz contrar se suporta consecintele de rigoare. Soldul creditului dvs. in franci nu a crescut. Daca era ascultat mesajul guvernatorului BNR de a nu se contracta credite in valute exotice (era vorba de franci si yeni) multa lume ar fi fost scutita de aceasta problema.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
ContSters194995, utilizator
cand am scos creditul,euro era undeva pe la 42ron deci nu este asa mare diferenta, insa aveti dreptate, domnia si prostia se platesc, ideea este buna cu acea incercare. de a ceda casa..va multumesc.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)