avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire concediu de ingrijire copil

Am nascut o fetita pe data de 4 Mai 2011,am luat concediu postnatal ramas pana in 19 iulie 2011iar din 20 iulie am intrat in concediu de ingrijire copil de pana la doi ani! Intrebarea mea este la ce data exact ma intorc la serviciu,in 5 Mai 2013 sau in 20 iulie 2013? Multumesc anticipat sperand ca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 30 Ianuarie 2012
Conf Art. 16

Data este 5 mai(deoarece copilul face 1 an pe 4 m,ai), nu uitati sa faceti si cererea de revenire din cic, la reluarea activitatii angajatorul intocmeste decizie de incetare a suspendarii cim si reincepere a activitatii . Daca ati optat pt versiunea de un an sa faceti cerere si pentru stimulentul de insertie(uacolo unde ati depus dosarul pt cic)
DINESCU FLORENTA a scris:

Conf Art. 16

.....

Din ce act normativ este acest articol ?....

@ antonelabutiu
CCC inceteaza la data implinirii varstei de 2 ani a copilului .. in speta, la data de 4 mai 2013 va inceta, urmand sa va reluati activitatea la data de 05.05.2013 ....

Art. 51.(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

Nu se specifica daca cu o zi inaite sau doua... adevarat ca spune " de pana la doi ani" dar cunosc situatii in care salariata a revenit dupa ce copilul a implinit 1 sau respectiv 2 ani
OUG nr.111/2010:
Art. 16. — (1)Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data reluarii activitatii si incetare cim cf art. 55, lit. b) codul muncii dupa ccc PopescuGabriela PopescuGabriela Buna ziua! Am o intrebare referitoare la obligatia celuilalt parinte de sta in CIC cel putin o luna de zile: Sotul nu lucreaza, in situatia asta eu ma prezint ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie direct din concediu postnatal? dinharghita dinharghita Buna ziua! Vreau sa aflu daca am dreptul la stimulentul de insertie in cazul in care ma intorc la munca dupa concediul de lauzie.Mentionez ca nu voi intra in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil gluten gluten Cum calculam termenul de revenire de pe CCC ( copilul este nascut la data de 11.11.2014)cererea de suspendare a CIM o face incepand cu 01.04.2015 pe o perioada ... (vezi toată discuția)