avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contestatie decizie impunere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contestatie decizie impunere

In cazul in care contest o decizie de impunere in termenul legal, institutia publica are un termen legal de a ma chema in instanta? Mai este obligata aceasta sa-mi raspunda la contestatie in termen de 30 zile pt aplicarea dispozitiilor legale privind acordul tacit?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:20, 25 Ianuarie 2012
Conform prevederilor Codului de procedura fiscala, decizia de impunere se contesta in termenul legal, adica 30 de zile. In termen legal organul fiscal raspunde la contestatia dvs. Aceasta este procedura administrativa. Daca sunteti nemultumit de raspunsul la contestatie va puteti adresa instantei de contencios administrativ si fiscal in termen de cel mult 6 luni de la comunicarea raspunsului in temeiul legii 554 din 2004.
Multumesc. Si daca nu raspunde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru a contesta o sanctiune disciplinara? jonny81 jonny81 buna ziua sunt functionar public si am primit o sanctiune disciplinara pe un motiv cred eu penibil am fost gasit fara cascheta de sef cand a venit in control ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie impotriva refuzului de a emite un act administrativ fiscal sabinna sabinna Am facut la Directia Generala de Administrare a marilor contribuabili mai multe solicitari de restituire de accize conform Codului Fiscal. Au trecut mai mult ... (vezi toată discuția)
Unde pot fi atacate actele ilegale emise de anaf? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Asi dori sa atac niste acte emise de ANAF prin care am fost obligat sa platesc impozit dintr-o grseala a acestora. Acest lucru m-a si prejudiciat ... (vezi toată discuția)