avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizari

Un angajat a avut in aceeasi luna doua referate diferite,unul pentru nemotivate si unul pentru nerespectarea regulilor interne.Poate fi penalizat cu 5% pentru fiecare abatere, iar procentul sa se cumuleze pentru retinerea din salariu?Adica este penalizat cu 10%(5%+5%) in acea luna.Daca nu care este solutia?
Cel mai recent răspuns: bibipopescu , utilizator 10:03, 29 Octombrie 2008
Da, poate fi penalizat cu 5% pentru fiecare abatere, iar procentul sa se cumuleze pentru retinerea din salariu
Conform Codului Muncii pentru fiecare abatere se poate aplica o singura sanctiune, iar dvs amintiti de doua abateri distincte. Atentie la perioada de aplicare - tot conform Codului muncii - de la 1 la 3 luni si se apluca la salariul de baza.

O zi buna!
Aplicarea sancţiunilor disciplinare nu se face în mod arbitrar de către angajator, ci ca urmare a unor reguli procedurale, care sunt stabilite în scopul de a asigura eficienţa combaterii unor acte şi comportamente dăunătoare muncii, şi de a stabili cu exactitate faptele, de a garanta dreptul de apărare al salariatului.
Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. In cazul in care nu a fost efectuata aceasta cercetare disciplinara, decizia de sanctionare este nula.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanctiuni pot primi in cazul unui neprezentari timp de 1 zi la locul de munca ? Ion83 Ion83 Buna ziua ma numesc Radu si as dori sa aflu ce sanctiuni as putea primi in cazul in care nu ma prezint 1 zi la munca ? (vezi toată discuția)
Absente nemotivate adriea2007 adriea2007 Daca un salariat are mai mult de 3 absente nemotivate i se poate desface contractul de munca fara a mai trece prin comisia de disciplina? Cu stima, (vezi toată discuția)
Sanctiuni salariale patriciapur patriciapur Buna ziua, Va rog sa ma mai ajutati cu anumite informatii. In ce conditii este legal ca angajatorul sa ma sanctioneze cu 10% din salariu? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)